Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Február 09. 10:19, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Glutén-, cukor- és tejmentes torta a mindennapokra

Glutén-, cukor- és tejmentes torta a mindennapokra

Sokak igyekeznek minél teljesebb mindennapokat élni ételérzékenységükkel.

Éppen ezért fontosak a gyorsan elkészíthető ételek, amikkel akár saját magukat, akár glutén-, cukor-, és/vagy tejmentesen táplálkozó szerettüket kényeztethetik. Számukra szeretnénk kedveskedni egy gyorsan elkészíthető ToTu torta recepttel, mellyel tejmentes formában élhetik át a túrós finomság elfogyasztásának élményét.

„A ToTu termékek nem csak a glutén-, cukor- és tejmentesen táplálkozóknak nyújt lehetőséget a tejtermékek kiváltására, de mivel kiváló minőségű, magas protein tartalmú élelmiszerek, melyek tojásfehérjéből készülnek, a sportolók, diétázók is sok módon felhasználhatják őket. Sőt, a ToTu termékek még a paleo és keto étrendbe is beilleszthetőek. Azonban, mint a tejtermékek többségét, a tejtermék alternatívákat is főként élelmiszer alapanyagként használjuk, mintsem magukban fogyasztjuk. A ToTu torta elkészítése után egy gyorsan elkészíthető, túrómentes „túrós” finomságot fogyaszthatunk.” – mondta Dr. Németh Csaba, a ToTu termékek gyártójának és fejlesztőjének részéről.

A ToTu termékek megvásárolhatóak az Auchan áruházakban, így Győrben is.

A ToTu torta elkészítése
Hozzávalók:
60 dkg ToTu Rögös
15 dkg eritrit
4 tojás
1 db kezeletlen citrom leve és reszelt héja
1 db vaníliarúd kikapart magjai
4 dkg glutén- és tejmentes vaníliás pudingpor
5 dkg mazsola

A tojást, az eritrittel a citrom levével, a lereszelt héjával, a vanília kikapart magjával és a pudingporral alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a ToTu Rögöst, és botmixerrel enyhén pürésítjük. Nem kell homogénre dolgozni, a kissé rögösre hagyott ToTu jobban visszaadja a túró állagának az élményét. Hozzáforgatjuk a mazsolát. 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük, végül 180°C előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Ekkor a tészta még nem lesz teljesen szilárd, a hűlés során fog azzá válni. A torta önmagában is nagyon finom, de még izgalmasabbá tehetjük, ha kedvenc lekvárunkból is tálalunk mellé.

A tejtermék helyettesítőket előállító cég honlapján többet is megtudhatunk innovatív munkafolyamataikról, míg a Facebook oldalukon tojásmentes receptekkel is találkozhatunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt