Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Május 14. 06:30, hétfő | Helyi sport

Görbicz Anita győzelmet kapott születésnapjára

Görbicz Anita győzelmet kapott születésnapjára

A Győri Audi ETO KC történelmi győzelmet aratott vasárnap este a női kézilabda Bajnokok Ligája fináléjában, amióta ugyanis a Final Four rendszerében bonyolítják a sorozat végjátékát.

Sem a nőknél, sem a férfiaknál nem volt példa a címvédésre.

Görbicz Anitából érezhetően rendkívül felkészültek a Vardar játékosai, a mérkőzés napján a születésnapját ünneplő klasszis azonban így is dobott három gólt és alighanem puszta jelenlétével is hatalmas erőt adott a társaknak.

„Nagyon-nagyon büszke vagyok és nagyon-nagyon boldog, ilyen csodálatos szülinapi ajándékot még sohasem kaptam. Mindenki hozzátette ehhez a sikerhez a magáét, a csapategység és az egymásért való küzdelem volt sorsdöntő a találkozón. Iszonyatosan elfáradtunk, de hatalmasat fogunk ünnepelni."

Görbiczen kívül az ETO többi csillaga is kitett magáért a fináléban, a mérkőzés embere címre mégis a hosszabbítást gyakorlatilag egymaga eldöntő Eduarda Amorim szolgált rá.

„Végig nyugodtnak és pihentnek éreztem magam, csak azt hajtogattam belül: ezt meg kell csinálnunk! Szerencsére a legjobbkor jöttek a góljaim, de ez a győzelem nem az én érdemem, ez az első pillanattól az utolsóig kőkemény csapatmunka volt." – mondta a társak körében csak „Duda" becenéven ismert brazil légiós.

Forrás: origo.hu

Képek: Csudai Sándor - Origo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.