Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2010. November 30. 14:55, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Görbicz a kórházi ágyon: "A lányok megoldják a feladatot nélkülem is!"

Görbicz a kórházi ágyon: "A lányok megoldják a feladatot nélkülem is!"

Csak a bal kezén látszik, hogy nem stimmel valami. Mármint azon kívül, hogy Győr összes épülete közül épp a Petz Aladár kórházban, egy kórtermi ágyon ül, pizsamában... Rajta hatalmas fehér kötés, alatta, körülötte a fertőtlenít

- Fáj?
- Nemrég keltem fel a műtét után, most kezdem érezni. Felvágták a kézfejemet, úgy varrták össze a műtét után. Érzékeny is, nézze csak: ha itt az ujjam hegyét egy picit megnyomom, máris fáj a csuklómnál.

- Azért jól viseli?
- Most már jobb. Reggel nehezebb volt.

- Amikor eldőlt, hogy nem lesz ott Norvégiában?
- Igen. Doktor Balogh Péterrel abban maradtunk vasárnap este, hogy megvárjuk a reggelt, de addigra úgy bedagadt a kezem, hogy nem maradt sok választásom: orvosilag egyértelmű volt, hogy az azonnali műtét a legjobb megoldás.

- Csak orvosilag volt egyértelmű?
- Én mindenképp szerettem volna utazni, de be kellett látnom, hogy ha nem műtenek meg, akkor sem tudtam volna segíteni a csapatnak. Vagy két hétig egyáltalán nem is edzhettem volna, mert ahogy futok, a rázkódástól mindig begyulladt volna az a kezem. Mondja meg, ki lehet menni egyetlen edzés nélkül egy világversenyre?

- Kimenni lehet, csak nem érdemes.
- És ha ott vagyok, akkor sem tudtam volna rendesen labdát fogni, márpedig én sokat használom a bal kezemet is. Ráadásul ha várok a műtéttel, már csak plasztikázni lehetett volna a szalagot, máshonnan kivenni egy darabot, és akkor az egy újabb sérülést jelent, amellyel ismét lehet valami gond, ezt sem kockáztathattam meg - szóval nem dönthettem másként, bármennyire is elszomorító a valóság.

-Gondolom, a szövetségi kapitányt az elsők között hívta a rossz hírrel.
- Persze. Ő is le volt sújtva, de próbált biztatni, és azt mondta, az egészségem a legfontosabb.

- És a csapattársak?
- A győrieknek most van edzésük, utána jönnek be. A többiekhez pedig lemegyek majd Tatára, mielőtt még elutaznak, hogy sok sikert kívánjak nekik - ennél többet most nem tehetek. De nem aggódom miattuk. Jó a csapat, ügyesek a lányok - meg fogják oldani nélkülem is a feladatot.

Kép és szöveg: Nemzeti Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.

2024. Május 17. 08:13, péntek | Helyi

Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Május 18-án, szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Dunaszegen a gulyahajtást. A rendezvény idén is élményekkel teli családi kikapcsolódással kecsegtet.

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.