Városlista
2020. augusztus 4, kedd - Domonkos

Hírek

2012. Április 05. 13:17, csütörtök | Bulvár
Forrás: www.mti.hu

Gucci-minták a Zsolnay új készletén

Gucci-minták a Zsolnay új készletén

Patrizia Gucci, a világhírű divattervező dinasztia tagja tervezte a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra új készletének mintáját és színvilágát.

Az aranyvirággal díszített, összesen mintegy 60 darabos kollekcióval a cég a nemzetközi piacokat is megcélozza.

A Zsolnay a festőművész-designer különleges virágmintáját és modern színvilágát adaptálta és ötvözte a manufaktúrától megszokott képi világgal, illetve az arany, fekete és lazac színekkel. A díszítéshez szettenként 15 gramm 18 karátos aranyat használnak fel, és kilenc különböző porcelánkészítési technológiát alkalmaznak - jelentette be a csütörtöktől megrendelhető kollekció bemutatóján Budapesten a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója.

Péterné Marosy Katalin emlékeztetett arra, hogy a vállalat fennállása óta számos neves alkotóval - többek között Rippl-Rónai Józseffel, Walter Crane-nel, Victor Vasarely-vel vagy a kortársak közül Zoób Katival - dolgozott együtt. Patrizia Guccival egy budapesti kiállításának megnyitóján találkoztak, és már ekkor elhatározták az együttműködést, amely egy komplex fejlesztési program, az "új Zsolnay" megalkotásának első lépése - jegyezte meg.

Mint Patrizia Gucci hozzátette, Bellezza toscana (Toszkán szépség) című kiállításának képein a közép-olasz táj és természet szépségét festette meg, elsősorban ezek a munkák inspirálták aztán a Zsolnay számára készített rajzait is. A Gucci-dinasztia negyedik generációjához tartozó képzőművész-designer az MTI-nek elmondta, a Péterné Marosy Katalin által kiválasztott tervében nem egy konkrét fajtát, hanem képzeletbeli virágot rajzolt meg.

"Úgy érzem, a manufaktúrának sikerült ötvöznie a hagyományt a modern stílussal" - értékelte a közös munka eredményét. Péterné Marosy Katalin beszámolója szerint a kollekcióhoz a cég halvány elefántcsontszínű porcelánját választották, melyre különleges kihívás volt felvinni a lazac és a fényes fekete színt. Patrizia Gucci rajzait a Zsolnay festőművész-grafikusa, Bubreg Balázs fordította le a porcelán nyelvére.

Címkék: bulvár

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 04. 15:34, kedd | Bulvár

Teqvilágrekord a kánikulában - VIDEÓK + GALÉRIA

12 óra, 4 sportág, 1 fürdő és persze a Prémium Médiaválogatott elszánt tagjai. Számokban így lehetne összefoglalni a hétvégén felállított újabb világrekordot, ami a Médiaválogatott nevéhez fűződik.

2020. Augusztus 04. 13:08, kedd | Bulvár

Ernest Hemingway kiadott művei hemzsegnek a "hibáktól"

Ernest Hemingway kiadott művei tele vannak pontatlanságokkal, amelyekért elődlegesen a szerkesztők és a betűszedők a felelősek - állítja egy szakértő.

2020. Augusztus 04. 11:00, kedd | Bulvár

Főzzünk Robival! Lazac, saláta körettel - VIDEÓ

Bede Robi ebben a műsorban egy illusztris vendéget kap, aki nem más, mint Varga Feri! Hogy mi ennek az apropója a videóból kiderül!

2020. Augusztus 04. 08:01, kedd | Bulvár

Elmarad idén a Magyarország Szépe verseny

Elmarad idén a Magyarország Szépe verseny, a nemzetközi koronavírus-járvány miatt ugyanis a Miss World jogtulajdonosa 2021-re halasztja a szépségverseny világdöntőjét.