Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Március 08. 14:11, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Így segítik a fiatalokat

Így segítik a fiatalokat

Civil szervezetek és 26 évnél fiatalabbak részesülhetnek Százhalombattán abból a csaknem hétmillió forintos támogatásból...

Amellyel ifjúsági programok megrendezését, illetve a jogosítvány megszerzését segíti az önkormányzat által korábban létrehozott alapítvány.

Nyilas Hajnalka, a polgármesteri hivatal szóvivője elmondta, hogy a Százhalombatta Ifjúságáért Közalapítvány által kiírt egyik pályázatra helyi ifjúsági szervezetek nyújthatnak be igényt, az elnyerhető összeg az adott program költségvetésének legfeljebb 90 százaléka s maximum 200 ezer forint lehet.

A szóvivő tájékoztatása szerint az alapítvány a B kategóriás jogosítvány megszerzését is ösztönzi azzal, hogy 45 ezer forintnyi támogatást ad a sikerrel pályázó fiataloknak. A támogatás odaítélésének feltétele egyebek mellett az állandó százhalombattai lakhely és a 26 év alatti életkor.

Az igények benyújtásának sorrendjében odaítélt összeget a vezetői tanfolyam elvégzését igazoló számla beérkezését követően utalja át a kuratórium – tette hozzá Nyilas Hajnalka. Kitért arra, hogy a fiatalok helyben maradását (is) célzó két, összesen hétmillió forint értékű pályázat a százhalombattai önkormányzat szociális juttatáscsomagjának a része.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.