Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Október 18. 14:33, hétfő | Kék hírek
Forrás: HírTV

Gyanús szatyrokkal jött ki a sírok közül

Gyanús szatyrokkal jött ki a sírok közül

Temetői tolvajt értek tetten a kecskeméti településőrök, de megfogni és a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen tartani nem volt joguk. A fiatalember a mintegy százezer forint értékű zsákmányát földre dobta és a sírokon átugrálva a

Közel százezer forint értékű lopást akadályoztak meg a településőrök a kecskeméti köztemetőben. A gyanús alak két tömött szatyorral jött ki a sírok közül. A hozzátartozók nem szoktak ekkora csomagot magukkal hozni – idézték fel a történteket a megyei internetes oldalnak a településőrök. Megállították, de váltig állította, hogy kézi szerszámok vannak nála, ennek ellenére többszöri felszólításra sem mutatta meg a szatyrok tartalmát. Megpróbálták a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen tartani, de eldobta a csomagokat és a sírokon átugrálva a kerítés felé szaladt. Az egyik őr utána futott, kolléganője a szatyrokat őrizte. A férfi átbújt egy lyukon és a temető közvetlen közelében lévő egyik ház udvarára menekült. Az őr visszament a társához, a kiérkező rendőrök már nem találták meg a házban a tolvajt.

Nyíkos Tamás, a megyei főkapitányság szóvivője elmondta: a településőrök bejelentése után az úgynevezett forró nyomos csoport azonnal a helyszínre ment. Az elkövető időközben elhagyta az épületet, de a személyleírása és a közelben lakók elmondása alapján név szerint tudják, hogy kit keresnek. Már csak meg kell fogni az illetőt. A nyomozást lopás vétsége miatt indították, a becsült kár közel 100 ezer forint. Keresik a sértetteket, akik a vizsgálat végeztével visszakapják majd a bronz vázákat – mondta a szóvivő.

A közelgő ünnepekre tekintettel az eddiginél is sűrűbben ellenőrzik majd a temetőket a rendőrök, a polgárőrök és a településőrök.

(baon.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.