Városlista
2020. január 21, kedd - Ágnes

Hírek

2019. November 13. 18:37, szerda | Belföld

Gyárfás Tamás tárgyalására megfigyelőt küldött Fenyő János özvegye

Gyárfás Tamás tárgyalására megfigyelőt küldött Fenyő János özvegye

Gyárfás Tamást azzal vádolják, hogy ő rendelte meg Fenyő János meggyilkolását. Büntetőperéről mindent tudni szeretnének a néhai médiavállalkozó rokonai, ezért özvegye megfigyelőt küldött a keddi előkészítő ülésre – írta me

Kedden kezdődött a Fővárosi Törvényszéken Gyárfás Tamás büntetőpere, felbujtóként előre kitervelten elkövetett gyilkossággal vádolják. A tárgyalás előtt pár perccel megjelent a tárgyalóteremben dr. Varga Károly Zoltán, Fenyő János családjának jogi képviselője.

Fenyő János özvegye a gyilkosság után Amerikába költözött és a mai napig ott él, ettől függetlenül mindenről tudni szeretne, ami a tárgyaláson történik. Dr. Varga Károly Zoltán már 2017-ben is képviselte az asszonyt, amikor elítélték a bérgyilkos Josef Rohácot és az őt megbízó Portik Tamást.

"Eszükbe sem jut kártérítést kérni, egyszerűen fontos nekik az, hogy tudják, mi történik a tárgyalóteremben: ezért vagyok itt. Az üggyel kapcsolatban még korábban meghallgatták a családot, többször már nincs erre szükség, és a tárgyaláson sem fognak megjelenni" – mondta az ügyvéd a Ripostnak.

A család minden emléket őriz Fenyő Jánosról, az előző ügy lezárása után a bíróságtól azokat a véres ruhákat is visszakérték, amelyekben meghalt.

Ahogy ismert, Fenyő Jánost 1998-ban gyilkolta meg Josef Rohác Budapesten, aki már az emiatt kiszabott, életfogytiglani börtönbüntetését tölti.

Az ügyészség most Gyárfás Tamást vádolja azzal, hogy ő bízta meg a már más ügyek miatt elítélt Portik Tamást és Tasnádi Pétert, hogy gyilkolják meg a médiavállalkozót. A merényletet Portik Tamás szervezte meg, ezért ellene is folyamatban van a perújítás, amit egyesíthetnek a Gyárfás Tamás ellen indított eljárással. A keddi előkészítő ülésen Gyárfás Tamás tagadta a bűnösségét, és több mint egy órán keresztül fejtegette, hogy miért nem lehet ő a Fenyő-gyilkosság megrendelője. Az ügy tárgyalása februárban folytatódik.

Forrás: origo.hu

Fotó: Polyák Attila - Origo

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 21. 10:14, kedd | Belföld

A vidra lesz az év emlőse

Ebben az évben került először kiválasztásra egy vízhez kötött életmódú ragadozó és vele a vizes élőhelyek védelme.

2020. Január 21. 09:49, kedd | Belföld

Elkezdődött a balatoni nádaratás, de a tervezett mennyiséget évek óta nem érik el

Elkezdődött a balatoni nádaratás, a tervek teljesítését azonban hátráltatja, hogy a tó nem fagyott be, és a vízügynek nincs saját aratógépe, a vállalkozók részéről pedig csekély az érdeklődés

2020. Január 21. 09:42, kedd | Belföld

Lezárták az M7-es autópályát

Összeütközött két személyautó az M7-esen Székesfehérvárnál, emiatt az autópálya egy szakaszát teljesen lezárták.

2020. Január 21. 09:09, kedd | Belföld

Kocsonya- és forraltbor illat lepi be Vácrátót utcáit

Ismét kocsonyakülönlegességekkel és többféle ízesítésű forralt borral várják az érdeklődőket szombat délután a Pest megyei Vácrátóton. A rendezvény bevételéből a helyi iskola fejlesztéseit támogatják.