Városlista
2020. augusztus 4, kedd - Domonkos

Hírek

2019. November 13. 18:37, szerda | Belföld

Gyárfás Tamás tárgyalására megfigyelőt küldött Fenyő János özvegye

Gyárfás Tamás tárgyalására megfigyelőt küldött Fenyő János özvegye

Gyárfás Tamást azzal vádolják, hogy ő rendelte meg Fenyő János meggyilkolását. Büntetőperéről mindent tudni szeretnének a néhai médiavállalkozó rokonai, ezért özvegye megfigyelőt küldött a keddi előkészítő ülésre – írta me

Kedden kezdődött a Fővárosi Törvényszéken Gyárfás Tamás büntetőpere, felbujtóként előre kitervelten elkövetett gyilkossággal vádolják. A tárgyalás előtt pár perccel megjelent a tárgyalóteremben dr. Varga Károly Zoltán, Fenyő János családjának jogi képviselője.

Fenyő János özvegye a gyilkosság után Amerikába költözött és a mai napig ott él, ettől függetlenül mindenről tudni szeretne, ami a tárgyaláson történik. Dr. Varga Károly Zoltán már 2017-ben is képviselte az asszonyt, amikor elítélték a bérgyilkos Josef Rohácot és az őt megbízó Portik Tamást.

"Eszükbe sem jut kártérítést kérni, egyszerűen fontos nekik az, hogy tudják, mi történik a tárgyalóteremben: ezért vagyok itt. Az üggyel kapcsolatban még korábban meghallgatták a családot, többször már nincs erre szükség, és a tárgyaláson sem fognak megjelenni" – mondta az ügyvéd a Ripostnak.

A család minden emléket őriz Fenyő Jánosról, az előző ügy lezárása után a bíróságtól azokat a véres ruhákat is visszakérték, amelyekben meghalt.

Ahogy ismert, Fenyő Jánost 1998-ban gyilkolta meg Josef Rohác Budapesten, aki már az emiatt kiszabott, életfogytiglani börtönbüntetését tölti.

Az ügyészség most Gyárfás Tamást vádolja azzal, hogy ő bízta meg a már más ügyek miatt elítélt Portik Tamást és Tasnádi Pétert, hogy gyilkolják meg a médiavállalkozót. A merényletet Portik Tamás szervezte meg, ezért ellene is folyamatban van a perújítás, amit egyesíthetnek a Gyárfás Tamás ellen indított eljárással. A keddi előkészítő ülésen Gyárfás Tamás tagadta a bűnösségét, és több mint egy órán keresztül fejtegette, hogy miért nem lehet ő a Fenyő-gyilkosság megrendelője. Az ügy tárgyalása februárban folytatódik.

Forrás: origo.hu

Fotó: Polyák Attila - Origo

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 04. 05:00, kedd | Belföld

M1: 36-an fertőződtek meg egy családi rendezvényen

Harminchatan fertőződtek meg koronavírussal egy Győr-Moson-Sopron megyei családi rendezvényen - közölte az M1 csatorna Híradója.

2020. Augusztus 04. 05:00, kedd | Belföld

Szeptembertől minden nappali tagozatos tanuló ingyen kap tankönyvet

A kormány döntése értelmében 2020 szeptemberétől minden nappali tagozatos diák, csaknem 1,2 millió tanuló ingyenes tankönyvellátásban részesül

2020. Augusztus 03. 15:01, hétfő | Belföld

Több mint négyszáz településen folytatódik a szúnyogírtás

Több mint négyszáz településen - 140 ezer hektáron - folytatódik a szúnyoggyérítés augusztus első hetében - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2020. Augusztus 03. 13:01, hétfő | Belföld

Majdnem másfélmillió vendégéjszakát töltöttek a Balatonnál

Majdnem másfélmillió vendégéjszakát töltött a balatoni strandok környékén mintegy 430 ezer vendég júliusban - mondta Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese hétfő reggel az M1 csatornán.