Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Szeptember 05. 09:20, hétfő | Helyi
Forrás: Kép és szöveg: gymsmo.hu

Gyászol a Győri Egyházmegye: elhunyt Bóna László püspöki helynök

Gyászol a Győri Egyházmegye: elhunyt Bóna László püspöki helynök

Hosszú betegség után, 85. életévében elhunyt Bóna László, a székeskáptalan nagypréspostja.

Személyében a „Győr-Moson-Sopron Megyéért Kék Szalag Kitüntető Cím" megbecsült birtokosát veszítettük el. A legrangosabb megyei elismerést 2003. augusztus 19-én vehette át Bóna László (a képen a díjátadó dr. Szakács Imrével, a megyei közgyűlés elnökével) - írja a gymsmo.hu.

Akkor életútját így méltattuk:

Dr. Bóna László teológiai tanulmányait a budapesti Pázmány Péter Tudományegyetem Hittudományi Karán végezte. 1954-től a Győri Egyházmegye központjában teljesített szolgálatot, mint püspöki szertartó, püspöki titkár, püspöki irodaigazgató és általános püspöki helynök. Lelkiismeretes munkájáért 1997-ben II. János Pál pápa apostoli protonotárius címmel tüntette ki. Hosszú évtizedek alatt nagyon sokat tett új templomok és plébániák építéséért, régi templomok és műemléki épületek felújításáért. Segítette a kulturális és zenei rendezvények előkészítését, lebonyolítását, továbbá a püspöki és a káptalani levéltár gyűjteményében található ismeretek átadásával a helytörténeti kutatók munkáját. Életútja, tevékenysége túlmutat a megye határain.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!

Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.