Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Január 07. 18:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Winkler Csaba

Gyászol a Széchenyi István Egyetem: életének 70. évében elhunyt dr. Oláh Ferenc

Gyászol a Széchenyi István Egyetem: életének 70. évében elhunyt dr. Oláh Ferenc

Megrendülten tudatjuk, hogy életének 70. évében elhunyt DR. OLH FERENC ny. főiskolai docens, okl. villamosmérnök, okl. irányítástechnikai szakmérnök, egyetemünk egykori Vezeték N&

Gyászol a győri egyetem

A HAJS NAVIGTOR UTOLS TJA
Az életének 70. évében elhunyt dr. Oláh Ferenc 1976-tól napjainkig a közlekedéstechnika, a közlekedési navigációja témakörhöz tartozó szaktárgyakat tanította a győri mérnök-jelölteknek, főként a hajózási, a közlekedésmérnöki szakosoknak. Hallgatói szemléletes és színes előadásmódú, segítőkész tanárként ismerték meg, aki a műszaki tudomány mellett a művészetpártolást, a filozófiát és a horgászást, mint hobbit is a szakmai munka hatékony kiegészítő eszközének tartotta. Dunai pontyhalászlé készítésében a legnagyobb hagyományok szerinti ízeket hozta be a szakestekre, s hallgatói körében e területen is méltán vált jeles személyiséggé.
- A közlekedéstechnika, a navigáció tárgyak ismeretanyaga jól körülhatárolható, de folyamatos változásban van. Ez egy igazi reália - mondta oktatói munkájára Oláh docens úr, aki "másik énje" szerint, a szellemtudományok művelőjeként, művészetpártolóként is tekintélyt, elismerést szerzett. Ezt a filozófiai, a spiritualitás, a meditáció, a reinkarnáció témakörben írott esszé kötetei mellett "Arcképes miniatűrök" című könyve is jelzi. A műnek már az alcíme is beszédes "kis történetek neves emberekről". Természetesen a navigáció, mint a történelmi parabola megjelenítője sem hiányzik az anekdotikus, elgondolkodtató történetek közül. "II. Ramszesz legyőzött hat királyt, akiket rabságban tartott. Egyszer, amikor éppen kocsiját húzták, a hat király közül az egyik csak a kerekeket nézte. - Azt nézem, hogy amelyik része a keréknek fenn van, az lefordul, s amelyik alul van, az fölmegyen - felelte II. Ramszesz kérdésére a rab király. II. Ramszesz elmélkedvén ezen feleleten, azonnal felszabadította a fogoly királyokat és mindegyiket nagy becsülettel saját országukba visszabocsátotta."
Az öregdiákok, a mai hallgatók, oktatók körében nagy elismerést, tiszteletet szerzett dr. Oláh Ferenc főiskolai docens emlékét kegyelettel megőrizzük!

Széchenyi István Egyetem


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense