Városlista
2020. április 9, csütörtök - Erhard

Hírek

2020. Február 20. 18:53, csütörtök | Belföld

Gyerekek törtek be egy budapesti lakásba

Gyerekek törtek be egy budapesti lakásba

Nagyon megijedt az a kispesti, fiatal pár, akik arra ébredtek, hogy hajnal 1 körül két idegen fiatal osont be a lakásukba.

A lakók úgy tudják, olyan besurranókról van szó, akik a környéken már több lakásba is észrevétlenül bejutottak, és magukkal vittek mindent, ami a kezük ügyébe került.

A pár a következő posztot tette közzé az interneten, közvetlenül a betörés után:

„Figyelmetlen voltam, nem zártam be az ajtót este. Az ijedtségen kívül szerencsére senkinek nem esett baja, ők is megijedtek, és otthagyták a hátitáskájukat, amit a rendőrség lefoglalt. Mindenki zárja be az ajtaját! A paneleknél csak besurrannak, mintha ott laknának, pont nem nagyon érdekel senkit, hogy ki lakik ott, meg ki nem. A trükk annyi, hogy az éjszakai órákban egyszerűen csak finoman, halkan benyitnak, beosonnak, és amit tudnak, ellopnak"

A Ripost felkereste a fiatal párt, akiknek a lakásába betörtek, de annyira sokkolta őket az eset, hogy képtelenek voltak nyilatkozni.

"Nem szeretnék nyilatkozni, elég rosszul éltem meg - mondta a nő.
Én úgy tudom, hogy most több lépcsőházban is próbálkoztak ugyanezen a környéken" - tette hozzá.

Az ismeretlen tolvajok után már nyomozás indult - írja a Ripost.

A nő párja néhány tinédzserre gyanakszik, akik a napokban tűntek el az egyik gyerekotthonból, és most az utcákon kóborolnak.

A BRFK megerősítette a történteket. Azt írták levélben, hogy a két fiatal kihasználta, hogy a bejárati ajtó nyitva marad, így jutottak be a lakásba. Ugyanakkor azt is írták, hogy tőlük nem loptak el semmit, a lakók ugyanis felébredtek, és tetten érték őket, mire a gyerekek úgy megijedtek, hogy táskájukat hátrahagyva kimenekültek a lakásból.

Forrás: origo.hu

Kép: 24.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 08. 20:10, szerda | Belföld

A járvány idején is segít a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

A koronavírus-járvány ideje alatt is segít a rászoruló gyerekeknek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

2020. Április 08. 18:17, szerda | Belföld

Arcon köhögtek és koronavírussal fenyegettek várakozókat Szombathelyen

Szándékosan arcul köhögte és koronavírus-fertőzéssel fenyegette az embereket egy szombathelyi patika előtt két férfi, ezért garázdaság szabálysértése miatt pénzbírságra ítélte őket a Szombathelyi Járásbíróság

2020. Április 08. 17:05, szerda | Belföld

Gyorsan átállt szélvédőmosóról a fertőtlenítőszerre a Mol

A Mol Lub gyorsan átalakította a szélvédőmosó folyadék gyártósorát, hogy a koronavírus-járványban fertőtlenítőszert állítson elő

2020. Április 08. 16:07, szerda | Belföld

Április 15-ig SMS-ben is kérhető az adóbevallás tervezetének postázása

Az ügyfélkapuval nem rendelkezők az idén is kérhetik a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) az szja-bevallási tervezetük postázását,