Városlista
2020. május 25, hétfő - Orbán

Hírek

2020. Február 07. 12:35, péntek | Belföld

Gyilkossággal fenyít a sólyi gyerekgyilkos apja

Gyilkossággal fenyít a sólyi gyerekgyilkos apja

Miután elítélték F. Ferencet, mert 2018-ban meggyilkolt egy 8 éves kislány Sólyon, a településen elszabadultak az indulatok. A gyilkos apja megfenyegette a kislány bátyát. Azt mondta, \"tudom, hol laksz, kutya, és én foglak kivégezni\" –

Sólyon kitört a háború a meggyilkolt kislány és a gyilkos családja között. Miután elítélték F. Ferencet, az áldozat bátyja azt nyilatkozta a Borsnak, hogy a börtön kapujában fogja várni szabadulásakor a gyilkost, hogy megkérdezze tőle, miért végzett a húgával. A cikk az interneten is megjelent, ahol a gyilkos apja kivetkőzve önmagából halálosan megfenyegette a gyászoló testvért.

"Ha annyira menő vagy, találkozzunk most Sólyban. Bevállalok érted egy életfogytiglant. Tudom, hol laksz, kutya, és én foglak kivégezni. Odalépek, és egy injekciós tűvel nyakon szúrlak. Utána lelocsollak benzinnel, és felgyújtalak. Így fogsz járni, kutya" – ilyen és ehhez hasonló fenyegetéseket írt a férfi.

A meggyilkolt lány családja komolyan veszi ezeket, már megtették a szükséges lépéseket.

"Egyből felhívtam az iskolát, hogy kísérjék ki a fiamat. Azt ígérték, nagyon figyelnek majd rá. Mindenesetre nem hagyjuk annyiban, ez már nem játék. Az ügyvédünkkel konzultálva feljelentést teszünk. Remélem, a rendőrök fognak csinálni valamit, hiszen már korábban is fenyegetőzött ez a férfi" – mondta a lány apja a lapnak.

Az ítélet után a bíró indoklásban kifejtette, hogy a gyilkos fiú szüleinek hozzáállása nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy folyton hazugságokat talál ki és másokat is bele akar keverni az ügybe.

"Az apa a tárgyalásokon több bibliai idézetet is említett, ez azonban nem gyógyítja a sértett családjának sebeit, nem hozza vissza a sértettet. A bíróság szerint az édesapának nem ez lett volna a feladata, hanem a szülői feladatokat kellett volna megfelelően ellátni" – fogalmazott kritikusan a bíró.

Ahogy azt korábban megírtuk, 2018-ban, az akkor 16 éves fiú sétálni hívta a 8 éves kislányt Sólyon. Kimentek a Séd patakhoz, ahol a fiú féltékenységből levetkőztette deréktól lefelé és meggyilkolta. A kislány holttestét a Séd pataknál találták meg másnak hajnalban, megfulladt.

F. Ferencet a napokban 15 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, de mivel fellebbezett a döntés ellen, ez még nem jogerős.

Forrás: origo.hu

Kép: police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 24. 18:05, vasárnap | Belföld

Több mint 110 ezer ember bértámogatására érkezett igény

Mostanáig már több mint 110 ezer ember bértámogatására adtak be igényt a vállalkozások, amelyek ennek révén meg tudják tartani a munkavállalóikat rövidített foglalkoztatás keretében

2020. Május 24. 15:33, vasárnap | Belföld

Megjelent az iskolák júniusi működését szabályozó kormányrendelet

Megjelent az iskolák júniusi működését szabályozó kormányrendelet a Magyar Közlönyben, június 2. és június 15. között továbbra is tantermen kívüli, digitális munkarend szerint folyik az oktatás.

2020. Május 24. 14:01, vasárnap | Belföld

Tenger helyett vidékre vágynak a magyarok az idén egy elemzés szerint

Az idén nyáron inkább vidékre, mint a tengerhez utaznának a magyarok: a veszélyhelyzet elmúltát követő három hónapon belül a megkérdezettek 36 százaléka tervez belföldre utazni, és 15 százalék látogatna külföldre

2020. Május 24. 12:08, vasárnap | Belföld

Engedte vezetni 6 éves fiát és élőben közvetítette

A rendőrök vádemelést javasolnak egy 37 éves csengődi férfival szemben, aki a gyanú szerint átengedte a vezetést fiának, és mindezt élő videóban közvetítette egy közösségi oldalon.