Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Február 19. 09:32, péntek | Helyi
Forrás: Vaskakas Művészeti Központban

Gyógynövényekkel az egészség megőrzéséért - Szabó Gyuri bácsi előadása

Gyógynövényekkel az egészség megőrzéséért - Szabó Gyuri bácsi előadása

Tudjon meg többet a gyógynövények hatásairól! 2016. február 24-én 17 órai kezdettel Szabó Gyuri bácsi tart előadást Győrben a Vaskakas Művészeti Központban.

Szabó Gyuri bácsiról:

Él valahol a Bükk rejtekében egy varázslatos, öreg füvesember, aki úgy ismeri a gyógynövényeket, mint ahogy ma már kevesen. Gyerekkora óta járja az erdőket, gyűjti a gyógyító növényeket, melyek készségesen feltárják neki titkukat. Nagymamájától, a mindentudó javasasszonyától tanulta, melyik növény mire való. Több mint 150 féle gyógynövényt ismer és alkalmaz. Gyógyteái számtalan bajra, nyavalyára adnak enyhülést, köztük a cukorbetegségre is. Különösen az utóbbi tüneteit enyhítő teakeverék miatt vált ismertté a neve, még az óceánon túlról is érdeklődnek utána a betegek. Gyuri bácsi ha épp nem a Bükkben barangol, akkor a gyógynövények hatásairól tart előadást az ország másik szegletében. Vagy könyvet ír a tapasztalatairól, esetleg egészségnaptárt szerkeszt. És hogy a tudás ne vesszen kárba, tanítja Zsuzsa lányát, hogy majd ő vigye tovább az apai, dédnagymamai, szépanyai örökséget.

A győri előadáshoz:

Ismét Győrbe látogatunk, és reméljük, hogy sokakat tud majd Gyuri bácsi "megbabonázni" a szívéhez közel álló bükki gyógynövényekkel, hiszen ezek a növények körülöttünk vannak, és a használatuk végtelenül egyszerű. Bízunk benne, hogy előadása mindenkinek segít majd abban, hogy könnyebben eligazodjon a különböző növények és hatásaik között! Szó lesz többek között az anyagcsere folyamatokról, az emésztőrendszerről, a szív- és érrendszer gyógynövényeiről. Gyuri bácsi a tapasztalatait örömmel osztja meg a hallgatósággal: reméljük, ezen az előadáson is sok hasznos és érdekes dolgot fognak tanulni. Az előadás előtt és után lehetőség lesz a vásárlásra, valamint Gyuri bácsi az előadása után – a szokott módon – kérdésekre is válaszol. Szeretettel várunk minden győri és környékbeli érdeklődőt az előadásra!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.