Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2016. Február 01. 17:29, hétfő | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város honlapja

GYŐR AZ EYOF-RA ÉS A NAGY OLIMPIÁRA IS KÉSZÜL

GYŐR AZ EYOF-RA ÉS A NAGY OLIMPIÁRA IS KÉSZÜL

Miközben a napokban ismét városunkban járt az EYOF koordinátora, a pénteki közgyűlés elfogadta a 2024-es olimpiát támogató nyilatkozatot…

Emlékezetes, hogy tavaly nyáron városunk átvette a stafétát Tbilisitől, vagyis a következő nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezője Győr. Az elmúlt év vége felé nem csak a városba érkező szemlebizottság értékelte pozitívan az előkészületeket, de Patrick Hickey, az Európai Olimpiai Bizottság elnöke is elismerően szólt a 2017-es EYOF-ra készülő Győrről.

A napokban Katerina Nycova EYOF koordinátor egyeztetett a szervezőbizottsággal, valamint a sportági szakszövetségek képviselőivel a szervezés aktuális kérdéseiről. Mint mondta, három napon keresztül folyamatosan tárgyalt a különböző szakterületek vezetőivel, összegezték az eddig elvégzett munkát, és átbeszélték az elkövetkező időszak legfontosabb feladatait. „Nagyon eredményes volt az elmúlt három nap, és nagyon pozitívan értékelem a szervezés jelenlegi állását.

A szakemberek jól felkészült módon látják el az aktuális teendőket, és biztos vagyok benne, hogy Győr kitűnő házigazdája lesz a 2017-es EYOF-nak.” Bolla Péter polgármesteri biztos hozzátette, ennek érdekében természetesen a jövőben is rendszeresek lesznek a mostanihoz hasonló egyeztetések, az év folyamán még kétszer számíthat Győr szemlebizottsági, illetve technikai delegálti látogatásra, év végén pedig az Európai Olimpiai Bizottság teljes közgyűlése előtt prezentál városunk a szervezés állásáról.”


Borkai Zsolt polgármester kifejtette, a rendszeres referálások nagyon fontosak, hiszen ezek az alkalmak a szervező bizottság számára is kontroll-lehetőséget nyújtanak, időarányosan hol tartunk a felkészülésben, mi az, amire még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk. A koordinátor-asszony ezekhez a kérdésekhez tudott hasznos szempontokat adni. Az előkészületekkel jól állunk, persze sok még a megoldandó feladat, hiszen Győr szeretne színvonalas házigazdája lenni az eseménynek, amely a 2024-es nagy olimpia elnyerése szempontjából is kulcskérdés. Ha jó a 2017-es „ajánlólevelünk”, akkor az kedvezően befolyásolhatja a döntést az ötkarikás nyári játékokkal kapcsolatban is.”

Miközben Győr az EYOF-ra készül, fél szemmel már valóban a 2024-es olimpiára is figyel. A pénteki városi közgyűlésen a képviselők elfogadták azt a nyilatkozatot, amely rögzíti Győr elkötelezettségét a nagy olimpia megrendezésével kapcsolatban. Budapest pályázatának alapköve, hogy az Agenda 2020 elnevezésű olimpiai reformcsomag szellemiségét követve az egész országra kiterjedő olimpiát kíván rendezni, azaz magyar győzelem esetén,

Budapesten kívüli helyszínek is bekapcsolódnak. Győr is a rendező városok között szerepelne, az előterjesztés tanúsága szerint városunk labdarúgó és kézilabda selejtezőknek is otthont adhatna. A közgyűlés által elfogadott „garancialevél” a magyar pályázat egyik feltétele. A Thomas Bach NOB elnök számára írt nyilatkozat garantálja az Olimpiai Charta tiszteletben tartását, valamint garantálja, hogy Győr mindent megtesz annak érdekében, hogy Magyarország eleget tudjon tenni a rendező számára előírt kötelezettségeinek. A győri nyilatkozat tehát egy újabb apró lépés a 2024-es magyarországi olimpia felé.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 14:15, hétfő | Helyi

Új időpontok a győri oltópontokon

Múlt héten írtunk arról, hogy Győrben elfogytak az időpontok a 3. oltásra.

2021. November 29. 14:09, hétfő | Helyi

Harcászati foglalkozás Győrben - Hangos lesz!

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred 2021. november 29 és december 1. között, az alakulatnál folyó alapkiképzés keretében harcászati foglalkozást tart.

2021. November 29. 09:14, hétfő | Helyi

Így változik a helyközi járatok menetrendje

December 12-én életbe lép a 2021/2022. évi autóbusz-menetrend, mutatjuk mi változik.

2021. November 27. 20:39, szombat | Helyi

Szót értenek a világgal

Volt diákok, tanárok emlékeztek meg Baksa Kálmánról Győrben.