Városlista
2023. június 7, szerda - Róbert

Hírek

2010. Január 19. 14:59, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Győr - Hiányszakmák

Győr - Hiányszakmák

Havonta tízezer forintot kapnak azok a diákok, akik valamelyik úgynevezett hiányszakmát tanulják az oktatási intézményekben. A hiányszakmák körét néhány napja határozta meg a

A jogszabályi előírásnak megfelelően tíz hiányszakmát jelölt meg a regionális képzési bizottság. A következő hónaptól ösztöndíjat kapnak tehát, akik szerkezetlakatosnak, ács-állványozónak, szerszámkészítőnek, gépi forgácsolónak, szakácsnak, szociális gondozónak, hegesztőnek, kőművesnek, szabónak vagy agrárgazdasági gépszerelőnek tanulnak. A juttatás a diákok jövedelmi viszonyaitól függetlenül jár, célja, hogy a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő szakmaválasztásra ösztönözze a fiatalokat.

Azok az általános iskolai végzősök, akik a végleges lista ismeretében döntenek a továbbtanulásról, még figyelembe vehetik ezt a jelentkezésnél. Azok sem késtek el, akik már kitöltötték a felvételi lapokat, hiszen még módosíthatják a megjelölt iskolák sorrendjét. A továbbtanulásnál nem csak a 10 és 30 ezer forint közötti havi juttatást érdemes figyelembe venni a szülőknek, hanem azt is, hogy a hiányszakmákat tanuló gyerekek valószínűleg könnyebben találnak megfelelő fizetéssel állást a munkaerőpiacon.


Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 09:15, szerda | Helyi

24. Győri Ovifoci Gála

Remek hangulatban, gólokban gazdag örömfocival zárták az évet a Győri Ovifoci Klub focistái.

2023. Június 07. 08:15, szerda | Helyi

36 milliárd forintból fejleszt a Dana

Harminchatmilliárd forintból bővíti győri üzemét a Dana Hungary.

2023. Június 07. 07:15, szerda | Helyi

Egy hétvége, 20 baleset

A Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt hétvégén 5 személyi sérüléssel járó, és 15 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt – közölte a rendőrség.

2023. Június 06. 09:10, kedd | Helyi

A kávé szeretete összehoz- Győri Kávékülönlegességek

Van egy fantasztikus „kávésztori” Győrben, aminek a főszereplői két „kávé guru”, akiket összeköt a minőségi kávé szeretete, és az, hogy szeretnének értéket teremteni a győri kávékultúrában.