Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 15. 13:50, csütörtök | Helyi

Győr is a döntőbe jutott az Európa Kulturális Fővárosa címért

Győr is a döntőbe jutott az Európa Kulturális Fővárosa címért

Győr, Debrecen és Veszprém pályázatait ajánlja az Európa Kulturális Fővárosa (EKF 2023) projekt döntőjébe a pályázat független nemzetközi szakértői testülete.

Az Európai Bizottság (EB) szakértői a napokban Budapesten ültek össze, hogy kiválasszák a hét magyarországi pályázó - Debrecen, Eger, Gödöllő, Győr, Székesfehérvár, Szombathely és Veszprém - közül azt a hármat, amelyet a pályázat szűkített listájára javasolnak - közölte csütörtökön Budapesten Krucsainé Herter Anikó helyettes államtitkár és Zupkó Gábor, az EB magyarországi képviseletének vezetője.

Aiva Rozenberga, a független szakértői testület elnöke, a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében bejelentette: a bírálók Debrecen, Győr és Veszprém a pályázatát választották ki. A bizottság ajánlását a magyar kormányzat jóváhagyása véglegesíti, ezt követően a kiválasztott három település tovább dolgozik a pályázatán. A tanácsadó testület 2018 végén tér vissza és tesz ajánlást az EKF 2023 pályázat magyarországi nyertesére.

Borkai Zsolt polgármester is részt vett a rendezvényen.

Így fogalmazott: „sportnyelven szólva túljutottunk a selejtezőkön és kikerültünk az olimpiára. Győr számára már most jelentős haszna van ennek az eredménynek, köszönöm a város polgárainak támogatását, közreműködését és mindenkinek a munkáját, aki a pályázat elkészítésében bármilyen szerepet vállalt.”
Borkai Zsolt polgármester is jelen volt a rendezvényen és szerkesztőségünknek úgy fogalmazott: „sportnyelven szólva túljutottunk a selejtezőkön és kikerültünk az olimpiára. Győr számára már most jelentős haszna van ennek az eredménynek, köszönöm a város polgárainak támogatását, közreműködését és mindenkinek a munkáját, aki a pályázat elkészítésében bármilyen szerepet vállalt.”

Káel Csaba hangsúlyozta, hogy a pályázó városok a nevezéshez elkészített kulturális stratégiáikat abban az esetben is jól használhatják majd, ha végül nem nyerik el az EKF 2023 címet.

A bizottság ajánlását a magyar kormányzat jóváhagyása véglegesíti, ezt követően a kiválasztott három település tovább dolgozik a pályázatán. A tanácsadó testület 2018 végén tér vissza és tesz ajánlást az EKF 2023 pályázat magyarországi nyertesére.

Forrás: gyorplusz.hu; haon.hu

Képek: Győr 2023 Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.