Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Március 31. 11:17, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Győr-Moson-Sopron megyében árvízi védekezés folyik

Győr-Moson-Sopron megyében árvízi védekezés folyik

Négy megye tizenhét településén árvízi védekezést, kilenc megye harmincöt településén pedig belvízi védekezést folytatnak.

Hajdú Márton tájékoztatása szerint a Bodrog, az Ipoly, a Kraszna, a Tisza, a Hármas-Körös, a Rába, a Takta, a Zagyva és a Zala magyarországi szakaszain összesen 912 kilométeren elsőfokú, míg a Hortobágy-Berettyón 86 kilométeren másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

A vasárnap reggeli adatok szerint a belvízzel elöntött terület országosan 80 700 hektár, 11 vízügyi igazgatóság területén 27 szakaszon első- és 29 szakaszon van másodfokú belvízvédelmi készültség.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megye területére citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki, mert ezeken a területeken egy nap alatt több mint 20 milliméter eső hullhat.

Nyolc megyében a heves zivatarok, hat megyében a várható jelentős mennyiségű csapadék miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés az országban.

Fotó: Nagy Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense