Városlista
2020. október 28, szerda - Simon

Hírek

2016. Március 22. 09:27, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 11. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 11. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tízen megsérültek, egy ember pedig életét vesztette.

Március 15-én kedden délután a lébényi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit Lébénybe a Hunyadi és a Dózsa György utca kereszteződésébe riasztották, ahol két személygépkocsi ütközött. A tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadályt képező gépkocsit kézi erővel letolták az útról. A balesetben egy ember könnyű sérülést szenvedett.

Szerdán este felrobbant egy lakóház vegyes tüzelésű kazánja Mosonmagyaróváron, a Rózsa utcában. A ház pincéjében található kazán tüzét a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók egy porral oltóval fékezték meg. A tűz nem terjedt tovább a kazánból, a füsttel telítődött pincét átszellőztették egy nagy teljesítményű ventilátorral a tűzoltók. A ház nem károsodott és senki nem sérült meg a robbanásban. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, mivel más módon meg tudják oldani a fűtést az ott lakók.

Csütörtökön délután az M1-es autópályáról lehajtott és egy vizesárok túlsó partján állt meg egy személyautó a 155-ös kilométer közelében a főváros felé vezető oldalon. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat riasztották, ők dugólétra segítségével emelték át a sérültet a vizesárkon, majd átadták a mentőknek. A főváros felé tartó forgalom a mosonmagyaróvári és a lébényi csomópont között lelassult a beavatkozás idején.

Pénteken korán reggel kigyulladt egy második emeleti lakás a győri Korányi Frigyes tér egyik háromemeletes társasházában. A helyszínre két gépjárműfecskendővel, egy vízszállítóval és egy magasból mentővel vonultak a városi hivatásos tűzoltók, akik azonnal megkezdték a füsttel telített épület kiürítését. Összesen huszonhárom ember hagyta el az épületet, közülük négy embert emelőkosár segítségével mentettek ki a tűzoltók. A tüzet néhány perc alatt eloltották, majd átvizsgálták a lakásokat is. A mentők három embert szállítottak kórházba füstmérgezés gyanújával egy embert pedig a helyszínen láttak el. A ház átszellőztetése után a lakók visszatérhettek otthonaikba.

Egy négyszintes társasház egyik első emeleti lakásában keletkezett tűz vasárnap hajnalban Győrben, a Szent Imre úton. A helyi hivatásos tűzoltók védősugár fedezete mellett légzőkészülékben hatoltak be a tűzzel érintett lakásba, ahonnan kihoztak és a mentőknek átadtak egy eszméletlen embert. A mentőszolgálat munkatársai a sérültről megállapították, hogy elhunyt. A hivatásos tűzoltók egy vízsugárral perceken belül eloltották a lakás egyik helyiségében mintegy tíz négyzetméteren felcsapó lángokat, megakadályozva annak továbbterjedését.
Az oltás idejére a társasház tizenöt lakásából, összesen harminchárom embert menekítettek ki, akik – mivel a tűz nem terjedt át a többi lakásra - az épület átszellőztetése után visszatérhettek az otthonukba. Közülük további három főt füstmérgezés gyanúja miatt a mentők kórházba szállítottak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Október 28. 07:00, szerda | Belföld

Elhagyhatta a kórházat az első beteg, akit remdesivirrel kezeltek

Elhagyhatta a kórházat az első beteg akit remdesivirrel kezeltek - nyilatkozta az egyetem rektora kedden az MTI-nek.

2020. Október 28. 06:00, szerda | Kék hírek

Fiatalkorúak börtönére ítélték az apját halálra késelő fiút

Három év fiatalkorúak börtönére ítélt a Kecskeméti Törvényszék egy 16 éves román fiút, aki egy vita során halálra késelte apját egy orgoványi tanyán - közölte a bíróság sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

2020. Október 28. 05:00, szerda | Belföld

Módosultak a házi karantén elrendelésére vonatkozó szabályok

Az Országgyűlés hétfői döntése értelmében módosultak a házi karantén elrendelésére vonatkozó szabályok és az ezek megszegése esetén alkalmazható szankciók