Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Április 18. 16:29, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 15. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 15. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során kilencen megsérültek, egy ember pedig életét vesztette.

Hétfőn este kigyulladt egy garázs egy Pérhez közeli tanyán, Püspökalappusztán. Az épületben egy személyautót és egy kistraktort is tároltak, amelyek megsemmisültek a tűz során. A győri és a pannonhalmai hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt az eset során.

Kedden reggel összeütközött három személyautó a 86-os főút Mosonmagyaróvár és Jánossomorja közötti útszakaszán, Mosonudvar térségében. A műszaki mentést a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók végezték, áramtalanították a járműveket, majd a helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben két ember megsérült, őket kórházba szállították. A műszaki mentés idejére a hatóságok lezárták az érintett útszakaszt.


A kapuvári hivatásos és a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltókat a 85-ös főút 57-es kilométerszelvényéhez riasztották kedden délután, ahol frontálisan ütközött össze két gépjármű Fertőszentmiklós térségében. A balesetben hat ember megsérült, őket a mentőszolgálat kórházba szállította. A tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt. A munkálatok idejére a hatóságok lezárták az érintett útszakaszt a forgalom elől.


Családi ház gyulladt ki szerda délután Nagyszentjánoson, a Radnóti utcában. A győri hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat, az épületből kihozott gázpalackot visszahűtötték. A ház tulajdonosát a mentők megfigyelésre kórházba szállították.

Fűrészpor és papír gyulladt ki egy soproni családi ház pincéjében pénteken, a kora hajnali órákban. A vegyes tüzelésű kazán mellett mintegy két négyzetméternyi területen keletkezett tüzet a soproni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották, majd átszellőztették a pincét. A tűz nem okozott jelentős anyagi kárt és személyi sérülés sem történt.

Kigyulladt egy körülbelül hatszáz négyzetméter alapterületű, ponyvával borított baromfinevelde vasárnap késő este Győr külterületén a Sági út közelében. A tűzhöz a győri hivatásos tűzoltók mellett a pannonhalmi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói vonultak, két vízsugárral oltották el a lángokat, majd átvizsgálták az építményt. A neveldében a tűz keletkezésekor több mint hétezer baromfi volt, közülük közel kétezer állat pusztult el a tűzben.

Összeütközött egy kisteherautó és egy személygépkocsi hétfőn kora hajnalban az 1-es számú főúton Győr határában a Csipkegyári út és Nép utca közötti szakaszon. A balesethez percek alatt kiérkeztek a győri hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították a járműveket és megvilágították a területet a helyszínelés idejére. A kisteherautó üzemanyagtartálya megsérült az ütközés következtében, az üzemanyag további szivárgását kellett még megszüntetniük. A személyautó vezetője a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A tűzoltók a helyszínelés után tudták kiemelni az áldozatot az összetört járműből. A helyszínelési és műszaki mentési munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták a hatóságok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.