Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2016. Június 13. 14:17, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 23. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 23. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tízen megsérültek.

Kedd délután a győri hivatásos tűzoltókat és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot Kisbajcsra, a Kossuth utca egyik családi házához riasztották, ahol a ház felső szintjén robbanás történt, melynek következtében az emeleten lévő két helyiség is lángra kapott. A házban tartózkodó ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A tűzoltók megfékezték a lángokat, a robbanás körülményeinek kivizsgálására tűzvizsgálat indult.

Szerda délelőtt a pannonhalmi hivatásos és a pannonhalmi önkéntes tűzoltókat Győrságra, az Országút utcába riasztották, ahol egy személygépkocsi beton árokba hajtott, majd az út szélére visszaperdülve füstölt. A tűzoltók áramtalanították a járművet és egy vízsugárral visszahűtötték az autó motorját. Egy ember megsérült a balesetben, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Csütörtök délután és az esti órákban Jánossomorján lezúdult nagy mennyiségű csapadék miatt kilenc helyszínre riasztották a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat, valamint a helyi és a bősárkányi önkéntes tűzoltókat, akik szivattyúval távolították el a pincékből az elektromos berendezéseket, kazánokat veszélyeztető, 30-50 centiméter magasságban álló befolyt esővizet.

Szombat este két személyautó ütközött Halásziban, a Kossuth Lajos utcában. A balesetben hárman megsérültek, egyiküket a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók segítségével emelték ki a roncsok közül a mentők. A tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Vasárnap kora hajnalban kigyulladt egy nyolc személyautót szállító autószállító trélere az M1-es autópálya egyik pihenőjében, Győr közelében. A győri hivatásos tűzoltók habosított vízsugarakkal oltották el a tüzet, amelyben végül a kamion fülkéje, valamint három személyautó égett ki.

Vasárnap reggel páraelszívó gyulladt ki egy mosonmagyaróvári kétszintes ház tetőterében kialakított konyhában. A konyhabútorokra átterjedt lángokat a helyi hivatásos tűzoltók fékezték meg. A gyors tűzoltói beavatkozás ellenére az épület felső szintje lakhatatlanná vált, azonban az ott élő négy ember lakhatása a ház alsó szintjén megoldott. Az egyik lakót a mentők füstmérgezés gyanújával kórházba szállították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.

2024. Május 08. 08:13, szerda | Helyi

Vakon is lehet teljes életet élni, méghozzá boldogan!

Sáfrányné Kobli Írisz Én csak a szívemmel látok című könyvével ismerkedhettek meg a Széchenyi Egyetem könyvtárában a pedagógus növendékek.

2024. Május 08. 07:13, szerda | Helyi

Matekból is megvolt az írásbeli

Nagy meglepetés nem érhette a diákokat, aki készült, az írásbeli matematikaérettségi első részét nagyobb nehézségek nélkül oldhatta meg.

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.