Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Szeptember 05. 11:05, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 35. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 35. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenöten sérültek meg.

Augusztus 29-én hétfőn reggel a soproni hivatásos tűzoltókat Sopronba a Trefort téri óvodába riasztották, ahol egy húsz méter magas fűzfa több ága lehasadt. A fennakadt ágak veszélyeztették a gyerekeket. A tűzoltók kosaras létráról egy motorfűrész segítségével eltávolították a veszélyes ágakat.

Kedden reggel összeütközött egy kamion és két személygépkocsi Győr külvárosában, a Galántai út és a Bácsai út kereszteződésében. A balesethez percek alatt kiérkeztek a megyeszékhely hivatásos tűzoltói, akik áramtalanították a járműveket és a Közútkezelő munkatársait kérték a helyszínre. A balesetben három ember megsérült, őket a mentők kórházba szállították.

Gázvezetéket szakított egy munkagép szerda délben a győri Szentiváni út és a Bükkfa utca kereszteződésénél. A szivárgó vezeték miatt lezárták a forgalom elől az érintett útszakaszokat, a győri hivatásos tűzoltók pedig áramtalanították és kiürítették a közelben található lakatosműhelyt. A gázszolgáltató szakemberei kiszakaszolták a sérült vezetéket, és rövid időn belül helyreállították a gázellátást. A lakatosműhely dolgozói is húsz percen belül visszatérhettek munkahelyükre. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Csütörtökön délelőtt egy trélert vontató kisbusz az M1-es autópálya szalagkorlátjának ütközött a 119-es kilométerszelvényben, Győrújbarát térségében a Budapest felé vezető pályaoldalon. A vontatmány az ütközés során átcsapódott az ellenkező pályaoldalra, így a Hegyeshalom felé vezető oldalon is zavarta a sztráda forgalmát. A műszaki mentést végző győri hivatásos tűzoltók percek alatt a helyszínre értek, áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben négyen könnyebben megsérültek.

Szombaton reggel összeütközött két személyautó és egy gépkocsit szállító kisteherautó az M15-ös autóút Rajka felé vezető oldalán a 10-es kilométernél. A balesethez a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket és egy sérültet a mentőszolgálat munkatársaival közösen kiemeltek a roncsok közül. A balesetben összesen hatan sérültek meg. A helyszínelési és műszaki mentési munkálatok idejére az autóút Rajka felé vezető oldalának érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Vasárnap este meggyulladt a tarló mintegy egy hektár területen Egyházasfalu és Nemeskér között. A tüzet az egyházasfalui és sopronhorpácsi önkéntes, illetve a csepregi önkormányzati tűzoltók oltották el vízsugarak és kéziszerszámok segítségével, miközben egy mezőgazdasági gép körbetárcsázta a területet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.