Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Szeptember 13. 10:34, kedd | Helyi
Forrás: http://gyor.katasztrofavedelem.hu/hirek/3095-a-36-het-esemenyei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 36. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 36. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvanegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során ketten sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

A helyi hivatásos tűzoltókat kedden a hajnali órákban egy megsüllyedt kukásautó miatt riasztották Csornán. A szemétszállító jármű a József Attila utcában, tolatás közben lehajtott az útpadkáról és a felázott talajon megsüllyedt, akadályozta a forgalmat. A tűzoltók a gépjárművet visszavontatták az útra, így újra lehetett közlekedni az utcában.

Kedden délelőtt egy folyóba gurult autó miatt riasztották a győri hivatásos tűzoltókat, ami feltehetően amiatt esett a Rábába, mert tulajdonosa nem húzta be a kéziféket. Az autó egy ideig sodródott a vízen, majd teljesen elsüllyedt, s a folyó vize magával sodorta. A győri tűzoltók a helyszínre vonultak, megtelepítették a rohamcsónakot, s megkezdték a felderítést. A folyószakaszt a rocsóról csáklya segítségével vizsgálták át. Később a rendőrség segítségét kérték, akik hajójukkal és az azon lévő radarral is segítették a keresést a változó mélységű folyóban. Mivel több órás keresés után még nem került elő az elsüllyedt jármű, a tűzoltók búvárt kértek a helyszínre, s így egy búvár is az autó felkutatásába kezdett. A műszaki mentésben résztvevők a kora esti órákban akadtak a járműre, ekkor már civilek is segítették a keresést, s több csónakkal, s halradarokkal is kutattak. Az autó helyét kibójázták, s a valódi mentés ekkor kezdődhetett meg. A búvár ballont és emelőpárnát helyezett a mintegy három méter mélyen a fenéken álló kocsi alá, illetve az autóba, amik aztán a felfújás után lassan megemelték az autót, ami így a felszínre emelkedett. Ekkor kötelekkel a part két oldaláról gyalogosan, illetve a tűzoltó csónakkal megkezdték az autó vontatását, leúsztatását a Rába kettős hídig. Innen tudta a daru híd hídfőjére állva kiemelni az autót, amit előtte hevederekkel alaposan átkötöttek, rögzítettek a tűzoltók. A járművet kicsivel éjfél előtt helyezte a daru a hídra, amit tulajdonosa egy autómentővel elszállíttatott.

Csütörtökön hajnalban a soproni hivatásos és a sopronhorpácsi önkéntes tűzoltókat Sopronhorpácsra az Alkotmány utcába riasztották, ahol egy családi ház mögött egy tizenöt négyzetméteres fa tyúkól gyulladt ki. A tűzoltók kiterelték az állatokat és rövid idő alatt megfékezték a lángokat.

Egy menetrend szerint közlekedő autóbusszal karambolozott csütörtökön délelőtt egy személyautó Győrben a Tihanyi Árpád út és a Török István utca sarkán. A balesetben sem a buszon utazó ötven ember közül, sem az autóban ülők közül nem sérült meg senki. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt.

Kigyulladt két garázs egy négyemeletes társasházban vasárnap kora reggel Sopronban, a Határőr utcában. A tűz átterjedt az egyik lakásra is, ezért a város hivatásos tűzoltói nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Az egységek négy vízsugárral rövid időn belül megfékezték a lángokat, majd megkezdték az utómunkálatokat és a füsttel telítődött lépcsőház átszellőztetését. Az oltási munkálatok idejére a társasház harmincöt lakója elhagyta az épületet. A tűz során károsodott ingatlan lakóját rokonoknál helyezték el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.