Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Szeptember 19. 18:19, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 37. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 37. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvennyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során kilencen sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

A győri hivatásos tűzoltókat szeptember 12-én hétfő délután az 1-es főút mellé, a gönyűi kikötő közelébe riasztották, ahol egy felsővezeték leszakadt, s alatta meggyulladt a fű. Miután az áramszolgáltató elvégezte a feszültségmentesítést a tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották a mintegy kétszáz négyzetméteren égő tüzet.

Kedden este a város hivatásos tűzoltóit a győri Kossuth Lajos utcába riasztották, ahol egy építőanyagtelepen raklapok égtek. A tűzoltók egy vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat.

Szerdán délelőtt lángra kapott egy fagyasztott élelmiszert szállító hűtőkocsi motortere és utasfülkéje egy győri benzinkúton a Szigethy Attila úton. A tűz oltását egy porraloltó készülékkel megkezdték az ott lévő emberek, majd a kiérkező győri hivatásos tűzoltók két vízsugárral percek alatt megfékezték a lángokat. A tűz nem veszélyeztette a benzinkutat, s a teherautó rakományára sem terjedt át.

Halálos baleset történt pénteken kora reggel az M85-ös autóút 13-as km szelvényében Kóny közelében a Győr felé vezető oldalon. Az út szélén álló építési anyagot szállító nyerges vontatónak ütközött egy kisteherautó, amelynek sofőrje a balesetben életét vesztette. A pótkocsi alá szorult kisteherautót a csornai hivatásos tűzoltók csörlővel kivontatták, majd a helyszínelés után az áldozatot kiemelték a roncsból. A mentési munkálatok időtartama alatt az autóút forgalma egy sávon, hatósági irányítás mellett haladt az érintett szakaszon.

Szalagkorlátnak ütközött majd felborult egy személyautó vasárnap reggel az M1-es autópálya 114-es kilométerénél, a Budapest felé vezető oldalon. A jármű három utasa a tűzoltók kiérkezésére kiszállt a járműből, közülük ketten könnyebb sérülést szenvedtek, a mentők kórházba szállították őket. A felborult jármű mindkét sávot elfoglalta, a forgalom a leállósávban haladt. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.