Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2016. Március 10. 09:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósága évértékelő tiszti értekezletet tartott Győrben

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósága évértékelő tiszti értekezletet tartott Győrben

Március 9-én délelőtt kilenc órakor került sor az évértékelő tiszti értekezletre a győri katasztrófavédelmi kirendeltségen

A 2015-ös évet értékelő értekezleten részt vett Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató, részt vettek a kirendeltség illetékességi területén található városok képviselői, a társszervek és az együttműködő szervezetek vezetői, jelen voltak a Rendőrkapitányság, a Mentőszolgálat képviselői a járási hivatalok vezetői, illetve képviselőik, a mentőcsoportok, valamint a létesítményi és az önkéntes tűzoltó egyesületek vezetői.
Sári Ákos tűzoltó alezredes, kirendeltségvezető nyitotta meg az értékelőt, aki beszámolt a győri katasztrófavédelmi kirendeltség előző évi tevékenységéről. Ismertette a 2015 évre meghatározott célkitűzések, feladatok végrehajtását, amelyeket minden esetben teljesítettek, több esetben plusz feladatokat is végrehajtottak. A természeti katasztrófák elkerülték a kirendeltség illetékességi területét, ezt kihasználva nagyobb hangsúlyt tudtak a minőségi munka fejlesztésére fektetni. A szakágak értékelésénél a tűzesetek számának további csökkentésének érdekében végrehajtott feladatokról beszélt a kirendeltségvezető. A tűzoltás-műszaki mentés területén az alezredes az önkéntesség erősítését és a két új, önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület munkáját emelte ki, emellett kitért a beavatkozó állomány magas színvonalú káreseteknél végzett tevékenységére, amelyet több nagy tűzeset is próbára tett. A polgári védelmi szakterület tekintetében hangsúlyozta az önkéntes mentőcsapatok megalakításában elért eredményeket. Kiemelte az AUDI Arénában tartott kiürítési gyakorlatot, amelyet országosan is példaként emlegetnek. Az iparbiztonsági szakterület tevékenységét jóra értékelte, ismertette a 2015 évben végrehajtott ellenőrzések adatait, de a szakágakat támogató szervezeti egységekről sem feledkezett meg, kiemelte tevékenységük fontosságát. A beszámoló után Sallai Péter tűzoltó dandártábornok igazgató értékelte a kirendeltség munkáját. Beszédében elmondta, hogy elégedett a helyi eredményekkel, példaértékűnek nevezte az átlagosnál többet teljesítők hivatástudatát, majd hangsúlyozta a kirendeltség vezetői állományának kreativitását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 07:14, csütörtök | Helyi

A Győri Balett táncosát választották a legjobb női balettosnak

Szakmai díjakat adtak át a tánc világnapja alkalmából.

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.

2024. Május 08. 08:13, szerda | Helyi

Vakon is lehet teljes életet élni, méghozzá boldogan!

Sáfrányné Kobli Írisz Én csak a szívemmel látok című könyvével ismerkedhettek meg a Széchenyi Egyetem könyvtárában a pedagógus növendékek.

2024. Május 08. 07:13, szerda | Helyi

Matekból is megvolt az írásbeli

Nagy meglepetés nem érhette a diákokat, aki készült, az írásbeli matematikaérettségi első részét nagyobb nehézségek nélkül oldhatta meg.