Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Július 12. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt.

Győr - újabb belvárosi közműrekonstrukciók

Győr - újabb belvárosi közműrekonstrukciók

Újabb helyszíneket érint a belvárosi közmű rekonstrukció. Lezárták a Teleki út egy szakaszát és új szennyvíz főnyomócső épül a Móricz Zsigmond rakparton.

Jelenleg a Teleki út – Apáca utca körzetében dolgoznak a csatornaépítők. Fontos, hogy lezárták a forgalom elől a Telei út Apáca utca és a rakpart közti szakaszát, itt csak az építési forgalom haladhat. Új víz és csatorna vezeték épül, a régi csövek már bőven megérettek a cserére. Kőagyag csatorna kerül a föld alá, ez a jelenleg elérhető legjobb minőségű építőanyag, legkevesebb száz évig nem lesz gond vele – tudtuk meg Ifj Biczó Lászlótól.

A munkálatok idején az ivóvízellátás és a szennyvízelvezetés folyamatosan működni fog, egyedül a régi – új vezeték átkötésének idején kell vízszünetre számítani a Teleki út, Apáca utca és Dunakapu tér körzetében. Erről természetesen kiértesítjük az érintett fogyasztókat. Az átkötések idején ivóvizes tartálykocsiból juthatnak vízhez a környék lakói.

A Teleki úti munkával párhuzamosan a Móricz Zsigmond rakparton új szennyvíz főnyomócső épül. A vezeték a Dunakapu tértől indul, és a rakparti zöld sávban a Dunapart Rezidencia irányába tart. Rövidesen ezen a 30 cm átmérőjű nyomóvezetéken jut el a Révfaluban képződő szennyvíz a belvárosi csatorna-főgyűjtőbe, tehermentesítve ezzel a Bástya utcai csatorna szakaszokat. Zárt, nyomás alatti rendszer lesz, így bűzpanaszoktól nem kell tartani –tette hozzá a műszaki ellenőr. Az előkészületek megtörténtek, a rakparti út, és a jelenlegi támfal közt rövidesen kész lesz az ideiglenes nyomócső, ami a Dunakapu téri munkák idején juttatja ide a révfalui szennyvizet. Másik csőkiváltásra is szükségünk lesz, rövidesen ez is elkészül: egy 300 mm átmérőjű ivóvíz főnyomóvezetéken jut be a Belvárosba a révfalui vízműtelepről érkező víz, naponta átlagosan 4-5 ezer m3 ivóvíz, 4 bar nyomással.

Mindkét helyszínen folyamatos régészeti szakfelügyelet mellett zajlik a munka. Autósok, kerékpárosok és gyalogosok, a belvárosban közlekedve figyeljék a korlátozásokat jelző táblákat. A társaság ezúton szeretné kérni az itt lakók, közlekedők és üzlet tulajdonosok türelmét és megértését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.