Városlista
2020. december 1, kedd - Elza

Hírek

2012. Július 12. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt.

Győr - újabb belvárosi közműrekonstrukciók

Győr - újabb belvárosi közműrekonstrukciók

Újabb helyszíneket érint a belvárosi közmű rekonstrukció. Lezárták a Teleki út egy szakaszát és új szennyvíz főnyomócső épül a Móricz Zsigmond rakparton.

Jelenleg a Teleki út – Apáca utca körzetében dolgoznak a csatornaépítők. Fontos, hogy lezárták a forgalom elől a Telei út Apáca utca és a rakpart közti szakaszát, itt csak az építési forgalom haladhat. Új víz és csatorna vezeték épül, a régi csövek már bőven megérettek a cserére. Kőagyag csatorna kerül a föld alá, ez a jelenleg elérhető legjobb minőségű építőanyag, legkevesebb száz évig nem lesz gond vele – tudtuk meg Ifj Biczó Lászlótól.

A munkálatok idején az ivóvízellátás és a szennyvízelvezetés folyamatosan működni fog, egyedül a régi – új vezeték átkötésének idején kell vízszünetre számítani a Teleki út, Apáca utca és Dunakapu tér körzetében. Erről természetesen kiértesítjük az érintett fogyasztókat. Az átkötések idején ivóvizes tartálykocsiból juthatnak vízhez a környék lakói.

A Teleki úti munkával párhuzamosan a Móricz Zsigmond rakparton új szennyvíz főnyomócső épül. A vezeték a Dunakapu tértől indul, és a rakparti zöld sávban a Dunapart Rezidencia irányába tart. Rövidesen ezen a 30 cm átmérőjű nyomóvezetéken jut el a Révfaluban képződő szennyvíz a belvárosi csatorna-főgyűjtőbe, tehermentesítve ezzel a Bástya utcai csatorna szakaszokat. Zárt, nyomás alatti rendszer lesz, így bűzpanaszoktól nem kell tartani –tette hozzá a műszaki ellenőr. Az előkészületek megtörténtek, a rakparti út, és a jelenlegi támfal közt rövidesen kész lesz az ideiglenes nyomócső, ami a Dunakapu téri munkák idején juttatja ide a révfalui szennyvizet. Másik csőkiváltásra is szükségünk lesz, rövidesen ez is elkészül: egy 300 mm átmérőjű ivóvíz főnyomóvezetéken jut be a Belvárosba a révfalui vízműtelepről érkező víz, naponta átlagosan 4-5 ezer m3 ivóvíz, 4 bar nyomással.

Mindkét helyszínen folyamatos régészeti szakfelügyelet mellett zajlik a munka. Autósok, kerékpárosok és gyalogosok, a belvárosban közlekedve figyeljék a korlátozásokat jelző táblákat. A társaság ezúton szeretné kérni az itt lakók, közlekedők és üzlet tulajdonosok türelmét és megértését.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. November 30. 17:08, hétfő | Belföld

Szabálytalan maszkviselés miatt 683 emberrel szemben intézkedtek a hétvégén

Hétvégén a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 683 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök

2020. November 30. 16:04, hétfő | Belföld

Fokozott óvatosságra int a katasztrófavédelem a tűzesetek elkerüléséért

Fokozott óvatosságra int az ünnepi időszakban keletkező lakástüzek elkerüléséért a katasztrófavédelem.

2020. November 30. 15:08, hétfő | Bulvár

Kiderült, hogy mi okozta Sean Connery halálát

A Bahama-szigeteken kiadott halottkémi jelentés szerint az október végén, 90 évesen elhunyt Sean Connery halálát tüdőgyulladás, szívproblémák és idős kora okozta.