Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Április 14. 10:15, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

Győr átvette a Kultúra Magyar Városa 2010. díjat

Győr átvette a Kultúra Magyar Városa 2010. díjat

A Kultúra Magyar Városa 2010. pályázat díjkiosztó ünnepségét április 13-án tartották Budapesten, a Művészetek Palotájában. A díjat a város nevében dr. Ottó

A pályázatot az Oktatási és Kulturális Minisztérium együttműködésben a Külügyminisztériummal, az nkormányzati Minisztériummal, a Magyar Turizmus Zrt.-vel, valamint a Megyei Jogú Városok Szövetségével és a Kisvárosi nkormányzatok Országos rdekszövetségével hirdette meg.

Az ünnepségen dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter kifejtette, a 2005-ben életre hívott díj ma már tradíció, amely méltó elismerése azon városoknak, akik sokat tesznek kultúrájuk fejlesztéséért. Hozzátette, idén Pécs Európa Kulturális Fővárosa, ami a többi városnak és az egész országnak nagy lehetőség a bemutatkozásra, miként a közelgő Európai Uniós elnökség is. Lehetőség arra, hogy széles körben bemutassuk kultúránkat, értékeinket Európának.

A díjat három kategóriában adta át Hiller István miniszter, Bozzay Andrásné az nkormányzati Minisztérium főosztályvezetője és dr. Róna Iván a Magyar Turizmus Zrt. Vezérigazgatója. A megyei jogú városok kategóriájában Győr és Eger nyerte el a rangos kitűntetést.

Dr. Ottófi Rudolf alpolgármester mutatta be városunkat, történelmi és szakrális értékeinket, műemlékeinket, fesztiváljainkat, intézményeinket, művészeinket, akik Győr hírét viszik a nagyvilágba. Városunk turisztikai kampányához igazodva az alpolgármester azt javasolta a jelenlévőknek: Találkozzunk Győrben!". Városunk kulturális életéből egy kis ízelítőt is kaphattak a résztvevők, hiszen az ünnepség keretében fellépett a győri Boleró Fúvósegyüttes.

A tízezer fő fölötti városok kategóriájában az idén Vác, a tízezer lakos alatti városok közül pedig Ráckeve kapta az elismerést. Oklevelet vehetett át Ajka, Kazincbarcika, Nyíregyháza, Szentes, és Szolnok.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.