Városlista
2019. november 14, csütörtök - Aliz

Hírek

2010. Január 21. 08:10, csütörtök | Helyi
Forrás: gyor.hu

Győr, belvárosi felújításokról

Győr, belvárosi felújításokról

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a belvárosi 2-es választókörzet önkormányzati képviselője a területen 2009-ben elvégzett beruházásokról és a 2010-re tervezett felújít

Az egyik útszakasz állapota nem tette lehetővé a kopóréteg cseréjét, a teljes pályaszerkezet cseréjét el kellett végezni. A felújítás során a letisztult utcakép kialakítására törekedtek, mindkét oldalon párhuzamos beállású parkolók, azonos szélességű forgalmi sávok létesültek. A gyalogosforgalom biztonságát figyelembe véve egy-egy új gyalogátkelőhelyet jelöltek ki a Kiss János és jkapu utcai csomópontoknál. A felújítás a közvilágítási hálózat korszerűsítését is tartalmazta, a bekerülési költség 107 millió Ft.

Az alpolgármester összefoglalta a területen 2009. évben történt felújításokat. Ide tartozik a Kiss János utca felújítása az rpád u. és Bajcsy-Zs. u között 9,4 millió Ft értékben. A Bástya utca (jkapu u. és Kiss J. u. között; 90 méter) burkolata a korábbi közműjavítások nyomán, valamint az elöregedett aszfaltfelület miatt több helyen hullámos, töredezett állapotú volt. Az útszakasz - burkolat állapota miatt - bekerült a Lakóutca program 2009. felújítási programba. A felújítás során az útszakasz végpontjainál akadálymentessé építtették át a járdafelületet, továbbá a Móricz Zsigmond rkp. 12/a-b épületek önkormányzati udvarán aszfaltozott szervízutat létesítettek a garázsok előtt. A bekerülési költség: 17 millió Ft volt.

Megtörtént a Kisfaludy u. járdafelújítása (Czuczor G. u. és Teleki u. között; 85 méter): A sétálóutcák díszkő burkolatos felújításaihoz kapcsolódva újították fel a Kisfaludy utca járdáit. A felújítás során a Teleki úti csomópontnál újra aszfaltozták a Kisfaludy utcát mintegy 50 méteren. A beruházás 7,1 millió Ft-ba került. Szintén megvalósult a Czuczor Gergely utca átépítése (Kisfaludy u. és Széchenyi tér között; 60 méter): A Széchenyi teret övező sétálóutcák felújításának első ütemeként épült át november-december hónapokban a sétálóutca. A felújítást megelőzően kicserélték a szolgáltatók a gáz, víz, csatornavezetékeket. A felújítás során a korábbi járda helyén tömött tardosi vörös mészköveket, a korábbi útfelület helyén vegyes - bazalt, gránit és andezit - kockakövet építtettek be úgy, hogy a két felület szintkülönbség nélkül csatlakozik egymáshoz. A felújítás a közvilágítás korszerűsítését is tartalmazta, új, reneszánsz-jellegű falikarokat helyeztek el a Bencés rendház falára. A korszerűsítés az autóforgalom kiszorítását is magával hozta, a közeljövőben csak beléptető rendszeren keresztül lehet behajtani - többek között - a Czuczor Gergely utcába. Az átépítés 31 millió forintból valósult meg. A beruházások építtetője az tkezelő Szervezet volt.

2010-ben tervezett felújítások: A Rákóczi útnak az jkapu és Tarcsay Vilmos utcák közötti szakaszára vonatkozóan állami támogatást nyertünk a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácstól március 31-i befejezési határidővel. A felújítás aszfalt kopóréteg cseréjét tartalmazza. Bajcsy-Zs. út Tarcsay Vilmos és Kiss János utcák közötti szakaszán aszfalt kopóréteg cseréjét tervezik az első félév során. A Tarcsay Vilmos út rpád és Schwarzenberg utcák közötti szakaszán szintén aszfalt kopóréteg cseréjét tervezik a Bajcsy-Zs. út felújításával együtt. - zárta dr. Somogyi Tivadar.


Ezek érdekelhetnek még

2019. November 14. 13:00, csütörtök | Helyi

Pénteken nyit az újjáépített Vásárcsarnok Győrben

Pénteken reggel 6 órakor nyitják meg a Hermann Ottó utcai, átalakított és felújított Vásárcsarnokot a vásárlóknak.

2019. November 14. 11:53, csütörtök | Helyi

Top 5 szórakozóhely Győrben – mutatjuk a listát

Szívesen kieresztenéd a gőzt hétvégén? Vagy egy hétköznap esti iszogatásra neveznél be?

2019. November 14. 07:00, csütörtök | Helyi

A MOB elnöksége elutasította Borkai Zsolt életjáradékának visszavonását

„A MOB fontosnak tartja, hogy az olimpiai járadékra vonatkozó szabályozás a jövőben is objektív maradjon” – áll a tájékoztatásban.

2019. November 13. 15:04, szerda | Helyi

Közeleg a karácsony! - Ünnepi ruhák érkeztek a Tchibo webáruházba

A Tchibo webáruház ismét kétféle heti ajánlattal készül a közelgő ünnepi időszakra.