Városlista
2019. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2010. Január 21. 08:10, csütörtök | Helyi
Forrás: gyor.hu

Győr, belvárosi felújításokról

Győr, belvárosi felújításokról

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a belvárosi 2-es választókörzet önkormányzati képviselője a területen 2009-ben elvégzett beruházásokról és a 2010-re tervezett felújít

Az egyik útszakasz állapota nem tette lehetővé a kopóréteg cseréjét, a teljes pályaszerkezet cseréjét el kellett végezni. A felújítás során a letisztult utcakép kialakítására törekedtek, mindkét oldalon párhuzamos beállású parkolók, azonos szélességű forgalmi sávok létesültek. A gyalogosforgalom biztonságát figyelembe véve egy-egy új gyalogátkelőhelyet jelöltek ki a Kiss János és jkapu utcai csomópontoknál. A felújítás a közvilágítási hálózat korszerűsítését is tartalmazta, a bekerülési költség 107 millió Ft.

Az alpolgármester összefoglalta a területen 2009. évben történt felújításokat. Ide tartozik a Kiss János utca felújítása az rpád u. és Bajcsy-Zs. u között 9,4 millió Ft értékben. A Bástya utca (jkapu u. és Kiss J. u. között; 90 méter) burkolata a korábbi közműjavítások nyomán, valamint az elöregedett aszfaltfelület miatt több helyen hullámos, töredezett állapotú volt. Az útszakasz - burkolat állapota miatt - bekerült a Lakóutca program 2009. felújítási programba. A felújítás során az útszakasz végpontjainál akadálymentessé építtették át a járdafelületet, továbbá a Móricz Zsigmond rkp. 12/a-b épületek önkormányzati udvarán aszfaltozott szervízutat létesítettek a garázsok előtt. A bekerülési költség: 17 millió Ft volt.

Megtörtént a Kisfaludy u. járdafelújítása (Czuczor G. u. és Teleki u. között; 85 méter): A sétálóutcák díszkő burkolatos felújításaihoz kapcsolódva újították fel a Kisfaludy utca járdáit. A felújítás során a Teleki úti csomópontnál újra aszfaltozták a Kisfaludy utcát mintegy 50 méteren. A beruházás 7,1 millió Ft-ba került. Szintén megvalósult a Czuczor Gergely utca átépítése (Kisfaludy u. és Széchenyi tér között; 60 méter): A Széchenyi teret övező sétálóutcák felújításának első ütemeként épült át november-december hónapokban a sétálóutca. A felújítást megelőzően kicserélték a szolgáltatók a gáz, víz, csatornavezetékeket. A felújítás során a korábbi járda helyén tömött tardosi vörös mészköveket, a korábbi útfelület helyén vegyes - bazalt, gránit és andezit - kockakövet építtettek be úgy, hogy a két felület szintkülönbség nélkül csatlakozik egymáshoz. A felújítás a közvilágítás korszerűsítését is tartalmazta, új, reneszánsz-jellegű falikarokat helyeztek el a Bencés rendház falára. A korszerűsítés az autóforgalom kiszorítását is magával hozta, a közeljövőben csak beléptető rendszeren keresztül lehet behajtani - többek között - a Czuczor Gergely utcába. Az átépítés 31 millió forintból valósult meg. A beruházások építtetője az tkezelő Szervezet volt.

2010-ben tervezett felújítások: A Rákóczi útnak az jkapu és Tarcsay Vilmos utcák közötti szakaszára vonatkozóan állami támogatást nyertünk a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácstól március 31-i befejezési határidővel. A felújítás aszfalt kopóréteg cseréjét tartalmazza. Bajcsy-Zs. út Tarcsay Vilmos és Kiss János utcák közötti szakaszán aszfalt kopóréteg cseréjét tervezik az első félév során. A Tarcsay Vilmos út rpád és Schwarzenberg utcák közötti szakaszán szintén aszfalt kopóréteg cseréjét tervezik a Bajcsy-Zs. út felújításával együtt. - zárta dr. Somogyi Tivadar.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 20. 07:13, szombat | Helyi

FORGALOMKORLÁTOZÁSOK AZ EDDA KONCERT IDEJÉN

A Győri Rendőrkapitányság ideiglenes forgalomkorlátozást rendelt el a koncert idejére.

2019. Július 20. 07:08, szombat | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - szombat, vasárnap

A szombati és vasárnapi élő sportközvetítések a hazai televíziókban:

2019. Július 18. 12:28, csütörtök | Helyi

Hatalmas változás következik a győri Audi Hungariánál

Ősztől Alfons Dintner, az Audi AG ingolstadti előszéria központjának vezetője váltja az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöki pozíciójában Achim Heinflinget, aki Ingolstadtban az Audi AG legnagyobb gyárát vezeti majd.

2019. Július 17. 13:35, szerda | Helyi

Frissítve: új hírek az esetről- Kiszakadt a vízkapu csöve Győrben, miután rátolatott egy autó

Rátolatott egy kocsi a vízkapu csövére Győr sétálóutcáján, a Baross úton. Küldte portálunknak egy arra járó olvasónk.