Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. Szeptember 17. 14:55, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Győr bemutatkozása Pécsett

Győr bemutatkozása Pécsett

Példaértékű együttműködésről tesz tanúbizonyságot Pécs és Győr városa. Míg 2010-ben Pécs Európa Kulturális Fővárosaként jelenik meg, addig idén a Magyar Kultúra Városa titulust Győr nyerte el. Ezen apropóból fogott össze a ké

Csütörtökön este a világhírű Győri Balett lép fel a IV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón. Pénteken pedig Győr kulturális értékeit bemutató napot színvonalas, ötletes programok töltik meg, melyek minden korosztályt igyekeznek megszólítani. Ott lesz például a Vaskakas Bábszínház, akik a nemzetközi szinten is népszerűvé vált Győrkőcfesztivál főszervezői, és idén harmadik alkalommal csaltak három napon keresztül mosolyt több ezer gyermek arcára Győrben. Ezúttal a Bob és Bobek című előadásukkal szórakoztatják majd a közönséget.

Pécsett köt ki a győri Gyermekek Háza hajója is, mely kincskeresésre, ügyességi próbák teljesítésére, hordóhúzásra, bátorságpróbákra csábítja a kicsiket. A gyerekek szórakoztatása mellett színvonalas kulturális előadásokkal várják az érdeklődőket, fellép a Bolero Fúvósegyüttes, melyet a világhírű Győri Filharmonikus Zenekar művészei alkotnak, de lesz borkóstolás, kézműves-játszóház is, és ott lesznek a győri Tourinform Iroda munkatársai, akik promóciós anyagokkal és érdekességekkel szolgálnak majd Győr városáról.

A városok közötti együttműködéshez szállodák is csatlakoztak. A pécsi Hotel Palatinus City Center, valamint a győri Hotel Rába City Center több szálon is összekapcsolódnak. Amellett, hogy 2010. kulturális városaiban várják vendégeiket, hazánk legnagyobb szállodaláncához, a Danubiushoz tartoznak. Nem titkolt érdekük is, hogy részt vegyenek szeretett városaik népszerűsítésében, hiszen a magas szintvonalú kultúra, a jó marketing tevékenység több vendégéjszakát jelenhet majd számukra, ezért örömmel vesznek részt a vendégeskedésben.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.