Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2010. Április 10. 07:50, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győr rendezheti 2012-ben a maratoni kajak-kenu világbajnokság küzdelmeit

Győr rendezheti 2012-ben a maratoni kajak-kenu világbajnokság küzdelmeit

Szombaton Budapesten dönt a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) arról, hogy Győr készülhet-e fel a 2012. évi maratoni világbajnokság megrendezésére, 2013-ban pedig Szeged lehet-e a gyorsas

Szeged mellett három jelentkező is szívesen vállalkozott volna a londoni olimpiai játékokat követő első nagy sportági csúcstalálkozó lebonyolítására, ám a vetélytársak meghátráltak, miután megtudták, hogy Szeged is a depóba állt. Esélyeiket nyilvánvalóan még tovább csökkentette volna, ha versenyben maradnak és Budapesten mérkőznek meg" a 2006-ban világbajnoki szervezőként kitűnően vizsgázó Szegeddel.
- Nem titok, hogy Moszkva, a portugáliai Montemor-o-Novo, valamint Rio de Janeiro jelentkezett még a 2013. évi gyorsasági világbajnokság megrendezésére, de nem sokkal az ICF igazgatótanácsának budapesti ülése előtt már arról értesültünk, hogy a rivális városok meghátráltak, vagy meg fognak hátrálni, mert Szegeddel szemben esélytelennek ítélik magukat - nyilatkozta Vaskúti István, az ICF alelnöke, hozzátéve, hogy Szegednek és Győrnek is olyan jó a híre a kajak-kenu világában, hogy a "magyar dupla" a visszalépések nélkül is megszületett volna.
Mint ismeretes, idén augusztus 19 és 22 között a lengyelországi Poznan készül fel a világbajnokság megrendezésére, az a város, amely kétszer is sikertelenül pályázott az Ifjúsági Olimpiai Játékok lebonyolítására. A londoni ötkarikás versenyek előtt a 2011-es esztendőben a franciaországi Vichy adhat otthont az olimpiai elővizsgának is számító VB-nek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.

2024. Május 08. 08:13, szerda | Helyi

Vakon is lehet teljes életet élni, méghozzá boldogan!

Sáfrányné Kobli Írisz Én csak a szívemmel látok című könyvével ismerkedhettek meg a Széchenyi Egyetem könyvtárában a pedagógus növendékek.

2024. Május 08. 07:13, szerda | Helyi

Matekból is megvolt az írásbeli

Nagy meglepetés nem érhette a diákokat, aki készült, az írásbeli matematikaérettségi első részét nagyobb nehézségek nélkül oldhatta meg.

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.