Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Október 23. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Győrplusz.hu

Győrbe érkezik a Paksi Atomerőmű tájékoztató kamionja

Győrbe érkezik a Paksi Atomerőmű tájékoztató kamionja

Hogyan működik az atomenergia? Mi lenne, ha nem létezne a Paksi Atomerőmű? Ezekre és még további izgalmas kérdésre is választ kaphat, ha meglátogatja a Paksi Atomerőmű interaktív kiállítását.

Az MVM Csoport, a Paksi Atomerőmű tájékoztató kamionjában az érdeklődők személyesen is kipróbálhatják, hogyan nőne a villamos energia ára és a környezetterhelés, ha csökkentenék a legolcsóbb és legtisztább áramot előállító atomerőmű teljesítményét. Bemutatják, milyen szigorú biztonsági intézkedések mellett működik a paksi erőmű, de a látogatók tájékozódhatnak az olcsó és tiszta atomenergia hosszú távú alkalmazásával kapcsolatos tervekről is.

A Paksi Atomerőmű tájékoztató kamionja október 24-én gördül be a Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és ÁMK Udvarára és egészen október 31-ig ott parkol.

Szimulátorunkon bárki irányíthatja az atomerőművet, láthatja, hogyan drágulna az áram és hogyan nőne Magyarország károsanyag-kibocsátása, ha nem lenne atomerőmű; interaktív kiállításon megismerkedhet a világ összes atomerőművével, a közel három évtizede biztonságosan működő Paksi Atomerőmű történetével és jövőjével, a magyar villamosenergia-hálózattal, Paks és környezete élővilágéval.

A vállalkozó szelleműek tekerhetnek egy kört áramfejlesztő kerékpárral, és megtudhatják, mennyit kellene biciklizni ahhoz, hogy megtermelje egy fél órás tévéműsor végignézéséhez szükséges energiát.

Címkék: Paksi Atomerőmű

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.