Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Június 07. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Magyar Szabadalmi Hivatal

Győrbe utaznak a hamis tárgyak

Győrbe utaznak a hamis tárgyak

2010. június 10-e és 13-a között a XX. Győri ltalános Vásáron lesz megtekinthető a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület hamis tárgyakat bemutató, Hamis ígéretek, valódi ve

2010-ben utazó kiállítás formájában viszi tovább a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület a tavaly decemberben, a Magyar Szabadalmi Hivatal épületében bemutatott Hamis ígéretek, valódi veszélyek" című kiállítását. A rendezvény 2010. június 10-e és 13-a között Győrben, a XX. Győri ltalános Vásáron lesz megtekinthető.

A kiállítás a legkülönfélébb hamis termékek és információs anyagok segítségével igyekszik felhívni a figyelmet a hamisítványok megvásárlásával járó kockázatokra: az egy lakás elrendezése szerint felépülő tárlaton az érdeklődők megismerhetik, hogy a mindennapok során hol, milyen hamisítványokkal kerülhetnek kapcsolatba, milyen veszélyeket jelentenek ezek rájuk nézve, és mit tehetnek annak érdekében, hogy elkerüljék az ezek megvásárlásával, használatával, adott esetben fogyasztásával járó problémákat.

A tárlaton gyúlékony vagy épp működésképtelen elektronikai termékek, használhatatlanul gyenge minőségű ruhaneműk, egészségkárosító anyagokat tartalmazó gyógyszerek, biztonsági előírásoknak nem megfelelő gyermekjátékok, kétes összetételű és minőségű kozmetikumok, valamint hamisításhoz használt eszközök tucatjai adnak képet a hamisítók leleményességéről. Az információs anyagok a hamisítás elleni fellépés tapasztalatairól, a hamisítás és kalózkodás hatásairól és következményeiről, valamint a veszélyek elkerülésének módjairól adnak tájékoztatást. Mindezek mellett a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) munkatársainak segítségével a látogatók kipróbálhatják a csőgörényt, amellyel csomagok rejtett tartalmát lehet felfedni, a VPOP által napi négy alkalommal (11, 13, 15 és 17 órakor) tartott előadások során pedig megismerhetik a hamisítók trükkjeit és a hamisítás ellen küzdő szakemberek munkájának kulisszatitkait is.

Hamis ígéretek, valódi veszélyek"
Hamis tárgyak kiállítása
2010. június 10-13.

XX. Győri ltalános Vásár, B csarnok
Győr, Magvassy Sportcsarnok - Kiskút liget

Nyitva tartás: csütörtökön 10-től 18 óráig, P-Szo-Vas 10-től 19 óráig

A kiállítás megtekintése díjtalan!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.