Városlista
2020. augusztus 11, kedd - Zsuzsanna

Hírek

2011. Október 13. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Győri Egyházmegye

Győrben, Csornán és Sopronban: 72 óra kompromisszumok nélkül idén is

Győrben, Csornán és Sopronban: 72 óra kompromisszumok nélkül idén is

Idén is három napos önkéntes munkára hívja a fiatalokat az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány. A 72 órás akció célja szociális, karitatív, ökológiai vagy fejlesztő, építő tevékenységek végzése különböző helyszíneken.

Egyházmegyénkben Győrön kívül Sopron és Csorna csatlakozott az országos rendezvényhez, melynek támogatói között ott találjuk a három történelmi keresztény egyház vezetőjét - Erdő Péter bíborost, Bölcskei Gusztáv református és Szemerei János evangélikus püspököket.

A három napban a fiatalok nemcsak templomok takarítását, óvodák és iskolák kerítésének festését, közterületek megtisztítását, játszóterek felújítását végzik, hanem ellátogatnak kórházakba, szocális intézményekbe, ahol koncerttel, beszélgetéssel, játékkal igyekeznek szebbé tenni a betegek és a bentlakók életét.
Külön öröm számunkra, hogy míg országosan nyolcezer fiatal jelentkezett a 72 órás önkéntes munkára, ebből mintegy ezerhétszázan a Győri Egyházmegyében tevékenykednek majd.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.