Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2021. Szeptember 30. 12:00, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Győrben élsz, de Ausztriában dolgozol? Ezek legyenek benne a kocsidban!

Győrben élsz, de Ausztriában dolgozol? Ezek legyenek benne a kocsidban!

Nyugat-Magyarországon, illetve egészen pontosan Győrben is rengeteg embert érint az az élethelyzet, hogy itthon laknak ugyan, dolgozni viszont Ausztriába járnak át.

Ha ezt valaki autóval teszi, napi szinten akár több száz kilométert is levezethet. Éppen ezét fontos, hogy a kocsija jól felszerelt legyen. Mutatjuk, minek éri meg helyet keresni a csomagtartóban.

- Hólánc

Magyarországon nem kötelező, Ausztriában viszont nagyon fontos, hogy legyen az autó csomagtartójában hólánc. Időszakos alkatrészről van szó, így természetesen nyáron nem, vagy csak kirívó esetben kell alkalmazni, ám télen akár napi használatba is kerülhet ez az egyszerű, de hasznos eszköz. Egy hólánc kihúzhat egy kocsit a slamasztikából, stabilizálhatja annak úttartását, így hozzájárul a biztonságosabb közlekedéshez. Nem foglal sok helyet, bármilyen típusú autóban elfér, ám annyit azért javasolnánk, hogy már száraz időben érdemes begyakorolni a felhelyezését. Egyszerűbb ilyenkor rutint szerezni, mint hóviharban szenvedni a használati utasítással. Hogy hol lehet hóláncot venni? Például az Alza kínálatában.

- Indítókábel

Egy autó esetében mindig valós veszély, hogy lemerül az akkumulátor, ennek köszönhetően pedig a kocsi moccanni sem akar a helyéről. Ha munkába siet valaki, egy töltőnek nem sok hasznát veszi, annak hosszabb időt vesz igénybe a működése. A megoldás? Természetesen az indítókábel, ismertebb nevén a bikakábel, amely egy másik autó aksijáról képes átvinni a töltést a lemerült akkumulátorba. Ez is kis helyet foglal, ráadásul minimális beruházással beszerezhető, azaz nem túlzás, hogy egy külföldi út esetén szinte kötelező, még akkor is, ha „csak” Ausztriába jár át az ember.

- Menetrögzítő kamera

Ha szerencséd van, a menetrögzítő kamerára soha nem lesz szükséged, hiszen ezt legtöbbször balesetek esetén, a vitás esetek tisztázására használják fel. Nem árt viszont, ha beszerelünk egy ilyet az autó szélvédője mögé, ha ugyanis történik valami kellemetlenség, a felvétellel az ember bizonyíthatja az igazát, például az osztrák hatóságok számára. Egy menetrögzítő kamera nem zavarja a kilátást sem, így hátránya tulajdonképpen nincs. Előnye viszont annál több!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 14:36, csütörtök | PR

K&H: rekordszámú résztvevő a K&H pénzügyi vetélkedőjén

közel 10 ezer fiatal indult a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő idei sorozatán

2022. Május 13. 08:49, péntek | PR

Kicsik és nagyok figyelem, kezdődhet az alkotás!

Mi az a játék, ami látszólag soha nem megy ki a divatból? Ami újra és újra megújul? Ami kicsiket és nagyokat egyaránt képes az asztalhoz vagy a szőnyegre ültetni?

2022. Május 12. 15:04, csütörtök | PR

Hogyan használjuk megfelelően a légkondit a kocsiban?

Amikor nyáron egymást követik a forró napok, úgy kap egyre nagyobb figyelmet autónkban a légkondicionáló.

2022. Május 10. 17:54, kedd | PR

Az ügyvédi hivatás és annak buktatói ügyfélszemmel

Napjainkban hatalmas számban (több, mint 12 ezren) praktizálnak ügyvédként hazánkban, és akkor még nem is beszéltünk az ügyvédjelöltekről.