Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2012. Június 30. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Győrben épül az Audi logisztikai parkja

Győrben épül az Audi logisztikai parkja

Győrben épül meg az Audi gyárbővítéséhez kapcsolódó logisztikai park - erősítette meg Borkai Zsolt polgármester a győri közgyűlés pénteki ülésén.

Úgy fogalmazott, "Sikertörténet" Győr számára a logisztikai park - de további részleteket nem közölt. Az Audi győri üzemének teljes vertikumú gyárra alapításához mintegy 900 millió eurós beruházással kezdett neki tavaly nyáron a társaság. A korábbi sajtóhírekben körülbelül 20 milliárd forintos tételként szereplő logisztikai park helyszínére korábban három lehetőség - Győr mellett Gönyű és Pozsony - került szóba.

Thomas Faustmann, a társaság ügyvezetésének elnöke még március elején a győri gyár logisztikai parkjával kapcsolatban azt közölte: egyelőre nem született döntés arról, hol épül fel a logisztikai park, de "Gönyű esélyei nagyon jók".

Később Borkai Zsolt győri polgármester (Fidesz-KDNP) az MTI-nek úgy nyilatkozott: a járműgyártó és az önkormányzat által három-négy évvel ezelőtt kötött megegyezés kitért arra is, hogy a tavaly elindult gyárbővítés során az Audi fejlesztéséhez közvetlenül kapcsolódva épül meg a raktárak és beszállítók elhelyezését szolgáló logisztikai park.

Ezen megállapodás szerint kezdtek Győrben a terület fejlesztésébe, valamint az Audi-iskola megvalósításába, de a megállapodás következménye, hogy a város korábban nem tervezett infrastrukturális fejlesztésekbe fogott bele több százmillió forint értékben.

Áprilisban nyilvánosságra került, egy szocialista országgyűlési képviselőnek adott írásos válaszában Németh Lászlónlé nemzeti fejlesztési miniszter azt közölte: a kormány igyekszik elkerülni, hogy Magyarországnak vissza kelljen fizetnie a gönyűi kikötő fejlesztésére elnyert EU-támogatást, ezért ajánlották a területet az Audi külső logisztikai parkjának lehetséges helyszínéül.

(MTI)

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 14:15, hétfő | Helyi

Új időpontok a győri oltópontokon

Múlt héten írtunk arról, hogy Győrben elfogytak az időpontok a 3. oltásra.

2021. November 29. 14:09, hétfő | Helyi

Harcászati foglalkozás Győrben - Hangos lesz!

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred 2021. november 29 és december 1. között, az alakulatnál folyó alapkiképzés keretében harcászati foglalkozást tart.

2021. November 29. 09:14, hétfő | Helyi

Így változik a helyközi járatok menetrendje

December 12-én életbe lép a 2021/2022. évi autóbusz-menetrend, mutatjuk mi változik.

2021. November 27. 20:39, szombat | Helyi

Szót értenek a világgal

Volt diákok, tanárok emlékeztek meg Baksa Kálmánról Győrben.