Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Október 15. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Győrben is marad a távhőár? A kormány a fűtési idény végéig nem változtatna

Győrben is marad a távhőár? A kormány a fűtési idény végéig nem változtatna

A fűtési szezon végéig nem változik a távhőszolgáltatás ára. Erről Bencsik János energiaügyi államtitkár csütörtökön Kaposváron beszélt.

Ha ez igaz, Győrben is reménykedhetünk, hogy az országosan a legalacsonyabbak közé tartozó helyi távhődíj mértéke nem emelkedik, függetlenül attól, hogy a fűtés árát már nem az önkormányzat, hanem az illetékes tárcavezető határozhatja meg.

Az energiaügyi államtitkár elmondása szerint januártól az általános forgalmi adó ugyan 25-ről 27 százalékra nő, de nem kizárt, hogy ezt az árnövekedést is kompenzálni tudják az árképlet finomításával. Erről a következő hetekben egyeztetnek a különböző szakmai szervezetekkel, illetve a szolgáltatást végző cégekkel. „A fejlesztési miniszter egy évre határozta meg a törvény szerint a távhőnek a hatósági árát. Változás csak abban az esetben lehet, hogyha a parlament döntésének megfelelően az áfa mértéke, tehát a forgalmi adó mértéke növekszik. Ugyanakkor az árképlet további finomításával akár ez az áremelkedési többlet is kivehető magából a távhőszolgáltatás végfogyasztói árából" - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Klíma és Energiaügyért felelős államtitkára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.