Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2018. Január 16. 13:48, kedd | Helyi

Győrben már digitális táblákon is ott van a rendőrség

Győrben már digitális táblákon is ott van a rendőrség

Rendhagyó bűnmegelőzési projektet mutattak be a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrkapitányság szakemberei. Mostantól digitális hirdetőtáblákon is megjelennek a különféle prevenciós tartalmak.

A sajtótájékoztatót a Győr Plázában tartották, nem véletlenül, hiszen az egyik digitális tábla itt kapott helyett. Dr. Bánhalmi Zsolt rendőr ezredes rendőrségi főtanácsos, a Győr-Moson Sopron megyei bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese, valamint Borsi Róbert a Kisalföld Marketing Kft. ügyvezetőjével elmondta miért is lehet hatékony az együttműködés. Hozzájuk csatlakozott Kovács Sándor rendőr alezredes, a Megyei Bűnmegelőzési Osztály vezetője, aki méltatta a lehetőséget és azt, hogy így egyre szélesebb réteget szólíthat meg a rendőrség.

– A megyénkben a tavalyi évben 15 százalékkal csökkent a bűnesetek száma, s ez a csökkenő tendencia évről-évre megfigyelhető – kezdte az ezredes. – Ahhoz, hogy ezeket az eredményeket elérjük, a bűnmegelőzésnek is jól, és egyre jobban kell működnie. Ezzel a modern kor igényeit maximálisan kielégítő digitális hirdetőtáblával olyanokhoz és olyan helyeken juthatunk el, amire eddig még nem volt lehetőségünk. A dinamikus felületeken az aktuális megelőzési információkat, tanácsokat mutatjuk be, főként a vagyon elleni bűncselekményekre felhívva a figyelmet.

Borsi Róbert ügyvezető elmondta, nagyon örültek a rendőrség megkeresésének, hiszen ezeknek a reklámtábláknak a kezdetektől célja volt az információ átadás és a közérdekű tartalmak továbbítása is, nem csupán a marketingtartalmak vetítése.

– A bűnmegelőzéssel kapcsolatos rövidfilmeket szakemberek állították össze, akik pontosan tudják mire érdemes felhívni a figyelmet. Mi pedig olyan helyeken vetítjük le ezeket – városszerte 15 ponton – ahol sok ember megfordul. Például ilyen a Győr Pláza, a Széchenyi István Egyetem, a Mobilis vagy éppen az InterSpar. Tömegeket vonz, s velük együtt az esetleges bűnelkövetők is felbukkanhatnak. A célcsoportokat tehát pontosan elérjük ezekkel a kisfilmekkel – zárta az ügyvezető.

Kiderült, hogy bűnmegelőzési anyagokat 13 egészségügyi intézményben is rendszeresen bemutatják, így a várakozási idő alatt is eljuthatnak a tanácsok a lakossághoz. Sőt, mivel ezek az oszlopok a legmodernebb technikával működnek, így egy esetleges krízishelyzetben azonnali tájékoztatásra is alkalmasak.

HAK
Fotó: Marcali Gábor

Forrás: gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.