Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Augusztus 10. 07:55, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győrben helyezkedik el Balatonlelle borkirálynője: kedvence a pinor noir

Győrben helyezkedik el Balatonlelle borkirálynője: kedvence a pinor noir

Győrbe készül dolgozni és kedvence a Buzássy-féle pinot noir rosé - boglári lány lett Lelle borkirálynője. Egy frissdiplomás közgazdász lett a Lellei Borhét borkirálynője

Farkas Viktória, az új királynő hetekkel ezelőtt kapta kézbe a nemzetközi gazdálkodási szak logisztikai szakirányán szerzett diplomáját Budapesten, a boglári lányt csupán egy halovány családi szál fűzte eddig a szőlészkedéshez. Szüleinek egy kisebb ültetvénye volt gyermekkorában. A hat jelölt között győzelmet kivívott lány állítja: a borokkal kapcsolatos alapismeretekben viszont jártas volt. Nem esett nehezére bemutatni a Buzássy-rosébort, ez a szőlőnedű ugyanis évek óta a kedvence. A pinot noir ízvilágán túl az angol és német nyelvű bemutatkozásban, valamint az elmaradhatatlan lopózásban is jeleskedő királynő a táncos feladatot is abszolválta: a bécsi keringőt, a csárdást és az ugróst még a gyermekkori táncórákról felsejlő ismereteiből abszolválta.
A lányok versengését a város polgármestere és a térség országgyűlési képviselője által vezetett zsűri bírálta, árgus szakmai szemekkel figyelő borértőkkel kiegészülve.
Buzássy László hegybíró, fő szervező örömmel nyugtázta, hogy a rendezvénypark a zárónapon is zsúfolásig telt, s így volt ez a korábbi estéken is, vihar előtt, vihar után.

- Nálunk még sosem maradt el program, mert ha valamire csak százan kíváncsiak az esőben, akkor őket is megtiszteljük - így a hegybíró, aki szerint a kiváló vörösborokkal és hasonlóan jó fehérekkel kecsegtető 2009-es évjárat első nagy mustrája kifogástalanra sikerült.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.