Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Április 12. 07:50, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győrben is gyertyás megemlékezést tartanak a lengyel elnök tiszteletére

Győrben is gyertyás megemlékezést tartanak a lengyel elnök tiszteletére

Győr Megyei Jogú Város nkormányzata, a Győr-Moson-Sopron Megyei nkormányzat, a győri Lengyel Kisebbségi nkormányzat, és a Pilsudski Történelmi Társaság vezetői csendes, gyerty&#

Emlékezzünk közösen a tragikus repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt Lech Kaczynski lengyel köztársasági elnökre, és a balesetben életüket veszített lengyel polgárokra!" - szól a felhívás.

Mint ismert, Tóth Dávid alkotását, a lengyel-magyar barátság emlékművet négy éve, 2006-ban Lech Kaczynski lengyel, és Sólyom László magyar államfő leplezte le Győrben. A két köztársasági elnök egyaránt méltatta a két nép barátságát, a Visegrádi Négyek jelentőségét, és lehetőségeinket mind a NATO-n, mind pedig az Európai Unión belül.

A hétfő esti megemlékezésen Győr és a megyei önkormányzat közös koszorúját helyezi el az emlékműnél Borkai Zsolt polgármester, dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Kara kos, a megyei közgyűlés alelnöke.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.