Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Április 02. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győrben megszűnik a lomtalanítás: hulladékudvarokba teszik a szemetet

Győrben megszűnik a lomtalanítás: hulladékudvarokba teszik a szemetet

Nem lesz többé lomtalanítás, helyette a hulladékudvarokban rakhatják le a felesleges háztartási lomot egész éven át a győriek. A most induló rendszer bevezetése nagy felelőssé

prilis 5-étől válik teljessé Győrben is a korszerű hulladékgyűjtési rendszer. Húsvét hétfő után kétféle módon gyűjtik majd a szemetet a győriek: a családi házakban és a maximum három lakásos társasházakban saját szelektálással, a lakótelepiek pedig továbbra is vegyesen. A családi házakban élők két kukát kaptak, hogy a barna fedelű edénybe a lebomló hulladékot, a szürke fedelűbe pedig a maradék hulladékot gyűjtsék, a lomot a hulladékudvarokba kell elszállítaniuk. A panelházak utcáiban nem valósítható meg a felelősségvállalási rendszer, ám éppen ezért fontos, hogy a szelektív szigeteket használják az emberek. A szolgáltató megnövelte a szigetszámot, immár 160 helyen, és 7 hulladékudvarban rakhatják le a felesleges szemetet. Mivel az évi egyszeri lomtalanítás megszűnik, fontos, hogy a későbbiekben ne ilyen állapotok uralkodjanak a szigetek környékén.

A szelektív szigetek tartalmát 4 autóval gyűjti a Komszol Győrben. A műanyagot heti 4 alkalommal ürítik, míg a papírt heti háromszor viszik el. A későbbiekben a tapasztalatok szerint módosítják majd járatszámokat.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.