Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2010. Január 21. 11:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győrben mutatták be a magyar és osztrák szakszervezetek munkajogi kiskátéját

Győrben mutatták be a magyar és osztrák szakszervezetek munkajogi kiskátéját

A munkajog rendszerét, a legfontosabb szabályokat és azok értelmezését tartalmazza a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és az GB Burgenland által most kiadott munkajogi kisokos. A füzet

Ebben a kiadványban összegzik a munkavállalással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A kisokos egyszerű, mindenki számára érthető módon magyarázza el a jogszabályokat. Kitér a munkaviszony létesítésére és megszüntetésére, a pihenőidőkre valamint a szabadságra. Ezen kívül részletesen foglalkozik munkarenddel és a bérrel is.

A füzet több iratmintát is tartalmaz. Segít, hogyan kell megírni a munkaszerződést és miként lehet módosítani azt. A kisokos elérhető Győrben a szakszervezetek házában, később pedig a munkaügyi kirendeltségeken is. Hamarosan egyébként a társadalombiztosítás legfontosabb kérdéseiről, később pedig a nyugdíjakról is kiadnak egy ehhez hasonló kötetet.


Ezek érdekelhetnek még

2019. November 15. 19:17, péntek | Helyi

Győri Könyvszalon: Megjelent a Tara fotóalbum

A 19. Győri Könyvszalon keretében mutatták be pénteken, Szabó Béla fotóművész TARA című fotóalbumát.

2019. November 15. 15:48, péntek | Helyi

Gyakori hibák grillezéskor

Nagyon sok gyakorlással juthatunk el arra a szintre, amikor azt mondhatjuk végre magunkról, hogy profi grillmesterekké fejlődtünk.

2019. November 15. 14:36, péntek | Helyi

Kihúzták a Kortársasjáték címeit

Hivatalosan is útjára indult a Győri Nemzeti Színház népszerű, szórakoztató drámaíró versenye. A Kortársasjáték három rövid előadásának bemutatója szombaton este lesz a nagyszínpadon.

2019. November 15. 11:13, péntek | Helyi

Megnyílt a Vásárcsarnok

Pénteken reggel egy újabb csoda telt meg élettel. Mindenki nagy örömére újra megnyílt a most már felújított győri Vásárcsarnok. Gasztroshow-val, kóstolókkal, rengeteg vidám árussal és boldog vásárlókkal vette kezdetét az új korszak