Városlista
2020. augusztus 10, hétfő - Lörinc

Hírek

2010. Január 21. 11:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győrben mutatták be a magyar és osztrák szakszervezetek munkajogi kiskátéját

Győrben mutatták be a magyar és osztrák szakszervezetek munkajogi kiskátéját

A munkajog rendszerét, a legfontosabb szabályokat és azok értelmezését tartalmazza a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és az GB Burgenland által most kiadott munkajogi kisokos. A füzet

Ebben a kiadványban összegzik a munkavállalással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A kisokos egyszerű, mindenki számára érthető módon magyarázza el a jogszabályokat. Kitér a munkaviszony létesítésére és megszüntetésére, a pihenőidőkre valamint a szabadságra. Ezen kívül részletesen foglalkozik munkarenddel és a bérrel is.

A füzet több iratmintát is tartalmaz. Segít, hogyan kell megírni a munkaszerződést és miként lehet módosítani azt. A kisokos elérhető Győrben a szakszervezetek házában, később pedig a munkaügyi kirendeltségeken is. Hamarosan egyébként a társadalombiztosítás legfontosabb kérdéseiről, később pedig a nyugdíjakról is kiadnak egy ehhez hasonló kötetet.


Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.