Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2011. Február 25. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győrben mutatták be az ÁSZ korrupciós kockázati mérésének módszerét

Győrben mutatták be az ÁSZ korrupciós kockázati mérésének módszerét

Több mint 4000 költségvetési szerv bevonásával országos adatfelvételt indított az Állami Számvevőszék a közszféra korrupciós kockázatainak felmérése érdekében. Az adatfelvételt regionális szakmai konferenciák kísérik, ma példáu

Az ÁSZ projektiroda vezetője éppen az első országos adatfelvétel fontosságáról beszél. Tele a terem, mindenki kíváncsi a holland mintára kidolgozott módszerre. A Számvevőszék most több mint 4000 költségvetési szerv bevonásával indított adatfelvételt a közszféra korrupciós kockázatainak felmérése érdekében. Az Integritás Projekt keretében ettől a hónaptól az ország hét városában, ma éppen Győrben konferencia keretében mutatták be, hogyan kerülhetnek térképre a költségvetési szervek.

A 155 kérdésből álló kérdőív többek között olyan témacsoportokra terjed ki mint az európai uniós támogatások felhasználása, a közbeszerzési eljárások, a közpénzek kezelése vagy éppen a vagyongazdálkodás. A beérkező adatokat egy saját fejlesztésű informatikai rendszer dolgozza fel, az eredményeket pedig egy elektronikus térképi felületen is megjelenítik. Az így készülő un. kockázati térkép segít majd a közszférára jellemző működési kockázatok beazonosításában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!

2024. Május 16. 07:19, csütörtök | Helyi

Szőlészek figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák