Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Október 23. 09:40, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Győri aranyérem a szingapúri kajak-kenu maratoni világbajnokságon

Győri aranyérem a szingapúri kajak-kenu maratoni világbajnokságon

A nyitónapi egy elsőség után szombaton három aranyérmet gyűjtöttek a magyarok a Szingapúrban zajló kajak-kenu maratoni világbajnokságon.

A hazai szövetség beszámolója szerint a felnőtteknél női K-1-ben a győri Csay Renáta (képen) hasonlóan nagy fölénnyel lett világbajnok, mint tavaly, az ifjúságiak között pedig - ahol 17 kilométer volt a táv - a Kiszl Vanda, Czéllai-Vörös Zsófia összetételű kajakpáros, valamint a Bodonyi András, Viola Viktor kenus duó győzött - utóbbi egység megvédte címét. A Hagymási Réka, Takács Tamara kettős, illetve a Varga Patrik, Szalai Bence duó harmadikként ért célba ezekben a számokban.

"Csay Reni csakúgy, mint tavaly, idén is leiskolázta a mezőnyt, simán megvédte a címét. Ő olyat tud, mint senki más a világon ebben a versenyszámban. Az iszonyatos melegben és párában felvállalta, hogy egyedül végigcsinálja a 25 kilométeres távot, a többiek a nyomába sem értek. Becsülettel helyt állt Kollár Judit is, aki már évek óta munka mellett jár edzésre, ő negyedik lett" - mesélte Hüttner Csaba csapatvezető.

A felnőtt kenusoknál - ahol szintén 25 km volt a táv - a síkvízen olimpiai és világbajnok Vajda Attila sokáig vezetett, a végére azonban elfáradt, és hetedik lett. A szám másik magyarja, Nagy Péter negyedikként zárt. Férfi kajakban ugyanakkor jutott érem a magyaroknak: Petrovics Máté nagy bravúrral harmadik lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.