Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Február 19. 07:00, hétfő | Belföld

Győri bencés diák a Tihanyi Apátság élén

Győri bencés diák a Tihanyi Apátság élén

A Tihanyi Bencés Apátság közleményét olvashatok az alábbiakban. Az új elöljáró első ünnepélyes szentmiséjét március 29-én, húsvét előtti nagycsütörtökön mutatja be rendtársaival, 19.30 órai kezdettel.

Korzenszky Richárd perjel – a tihanyi bencés közösség további kibontakozásának reményét és jövőjét szem előtt tartva – 2018. február 4-én lemondott perjeli szolgálatáról, hogy a tihanyi szerzetesközösség vezetését átadja a következő nemzedékek képviselőjének.

Várszegi Asztrik, a Magyar Bencés Kongregáció prézes apátja elfogadta lemondását és a Magyar Bencés Kongregáció nevében megköszönte Richárd perjel atyának mindazt a szolgálatot, melyet hitből fakadó fáradhatatlan munkálkodással és hozzáértéssel Tihany felvirágoztatása érdekében tett.

A prézes apát február 17-ére hívta össze a Tihanyi Bencés Apátság konventkáptalanját, amely Mihályi Jeromos atyát választotta a közösség új konventuális perjelévé (lat. prior). Várszegi Asztrik a megválasztott perjelt megerősítette hivatalában, Isten áldását kérte rá és az egész tihanyi közösségre. A monostor közösségét tíz fő alkotja: kilenc örökfogadalmas és egy novícius. A legfiatalabb testvér 28, a legidősebb 86 esztendős.

Nagycsütörtök estéje az utolsó vacsora emlékezete és az apostolok közösségének ünnepe, amelyben az új prior – a szolgálat és az alázat jeleként – a hagyományokhoz hűen megmossa szerzetestestvérei és a tihanyi hívők képviselőinek lábát.

Mihályi Norbert Jeromos húsvétot követően áll a sajtó képviselőinek rendelkezésére.

A tihanyi bencés közösség továbbra is kéri és hálásan köszöni a hívek imádságát és támogatását.

Kapcsolat és további információk: tba.titkarsag@gmail.com

Forrás: Tihanyi Bencés Apátság közleménye - magyarkurir.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő