Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2011. November 09. 10:20, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győri cég vállalta a buszbaleset áldozatainak ingyenes hazaszállítását

Győri cég vállalta a buszbaleset áldozatainak ingyenes hazaszállítását

Két pápai család három tagja halt meg az egyiptomi autóbusz-balesetben, másik öt helybélit súlyos sérülésekkel ápolnak még a kairói kórházban.

A 30 ezres Veszprém megyei kisvárost sokkolta a tragédia híre, különösen, hogy az egyik jó nevű, közmegbecsülésnek örvendő városi ügyvéd hozzátartozói is életüket veszítették. A család házához egész nap érkeztek a gyászolók, hogy mécseseket helyezzenek el a szerencsétlenül járt emberek otthonánál.

"Én tisztelem és becsülöm ezeket az embereket, régóta, gyermekkorom óta ismerem őket" - mondta egy idős nő a pápai belváros sétálóutcáján.

Aligha van olyan pápai, aki ne hallott volna a nyolc helybélit is érintő egyiptomi autóbusz-balesetről.

Kovács Mihály: "Ha nem ismerném, sőt, ha haragosom lenne is azt mondanám, hogy ez borzasztó. Emberileg ez egy tragédia, az hogy valaki elmegy, kifizet egy utat, és azzal megveszi a halálát."

Egész nap emlékezők, gyászolók érkeztek annak a pápai ügyvédnek a házához, ahol a férfi lánya, vője és 10 év körüli unokája lakott. A gyermek és édesapja életüket veszítették, anyjukat kórházban ápolják. Az ügyvéd másik gyermekének felesége is meghalt, 14 éves lányuknak pedig az egyik kezét amputálni kellett. Egy másik pápai család is érintett, ott az egyik helyi villamossági szaküzlet tulajdonosának felesége halt meg a balesetben.

Áldozó Tamás polgármester, Pápa, Fidesz-KDNP: "A családtagok közül azok, akik Pápán voltak, kiutaztak Egyiptomba az információink szerint, a kapcsolatot felvettük velük, és természetesen megadtuk mindazt, amit egy város segíteni tud. De én azt gondolom, hogy a legfontosabb most az, hogy érezzék, hogy minden pápai velük van, és szurkol azért, hogy a sérültek minél előbb felépüljenek."

Pápán egyelőre még nem tudják, hogy a túlélők mikor érkeznek haza, ám az önkormányzat és a Veszprém Megyei Kormányhivatal is azonnali segítséget ígért a családok számára.

Kovács Zoltán Veszprém megyei kormánymegbízott: "Amit tudunk itthonról segíteni, azt mi megtesszük, akár kinn, akár pedig a hazaérkezés után számíthatnak ránk is. Felvettem a kapcsolatot a polgármester úrral is, hogy az önkormányzat oldaláról is álljanak készenlétben, hogy minél több segítséget tudjanak nyújtani a hátramaradottaknak, illetve a végtisztesség megadásában."

Az egyik győri temetkezési cég vállalta, hogy a buszbalesetben elhunytak földi maradványait ingyen hazaszállítja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.