Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Április 29. 17:35, vasárnap | Helyi sport
Forrás: BoxingONE

Győri diadal a Debrecen felett

Győri diadal a Debrecen felett

A BoxingONE Championship szombati versenynapján a liga két alapcsapata, a győri „Patent Gladiators” és a „Debrecen Thunders” csapott össze.

A Győr Plázában megrendezett eseményen igen magas színvonalú összecsapásoknak tapsolhatott a publikum.

56 kilóban Könnyű Róbert remek mérkőzésen győzte le az egy súllyal lejjebb Magyarországon egyeduralkodónak számító Kalucza Norbertet, amivel megadta az alaphangot a hazai közönségnek. (2:0) 60 kilóban Sinkó Zoltán húzott kesztyűt Török János ellen, s győzelme nem két, hanem három pontot ért a Győrnek, ugyanis a hazai csapatvezetés úgynevezett „dzsóker-jellel” emelte ki a fiatal kiválóságot. (5:0)

64 kilóban a BoxingONE törtnetének egyik legkeményebb összecsapását vívta a már magyarnak számító erdélyi Nyéki Georgie (Győr), és a vendégek fővárosi vendégbunyósa, Görbics Gábor. A két öklész „civilben” kifejezetten jó kapcsolatot ápol, ám ez a ringben nem látszódott. A három menetes adok-kapok végén Nyéki kezét emelték magasba, de ez volt az a küzdelem, ami után még a győztesnek is napokig fájni fog minden porcikája. (7:0)

69 kilóban egy nagyon érdekes párharc következett. A hazaiak Zámbó Dánielt nevezték a küzdelemre, míg a vendégek, némi meglepetésre, az ex-gladiátoros Hegyi Barnabást. A sokáig szoros mérkőzést azt dönthette el, hogy Hegyi a 3. menet közepén komoly hullámvölgybe került, és Zámbó ezt szépen kihasználta. (9:0) 75 kilóban Tóth László Török Ferenccel meccselt. A debreceni bunyós végig előrefele mozgott, míg riválisa igyekezett megelőzni őt. A hajrában Törököt sorozatos tenyeresért intette a román mérkőzésvezető, ami egy ilyen kiélezett meccsnél – az intés jogossága ellenére - nem volt szerencsés döntés. (11:0).

81 kilóban a győriek kárpátaljai születésű fiatal ökölvívója, Lányi Vitalij meccselt a tavalyi országos felnőtt bajnok Nagy Péterrel. Utóbbit jelölte a debreceni vezetés „dzsókernek” a csapattalálkozó előtt. Nagy apró, de érezhető fölényben bokszolt a három menet alatt, ám a hajrában a mérkőzésvezető megintette a hajdúsági ökölvívót, így elvesztette előnyét a végelszámolásnál. Döntetlen. (12:1) 91 kilóban Horváth Gábor és Deél Szabolcs csapott össze, szó-szerint, ugyanis a felek elég hamar „megtalálták” egymást a szorítóban. Elég veszélyes tempót diktáltak a nehézsúlyúak, amelynek következtében Horváth kétszer is padlót fogott, ami után Nagy Zoltán, a győriek vezetőedzője feladta az egyoldalúvá vált összecsapást. (12:3)

Mérkőzésről-mérkőzésre, eredménylista
56 kg: Könnyű Róbert - Kalucza Norbert 2:0
60 kg: Sinkó Zoltán* - Török János 3:0
64 kg: Nyéki Georgie - Görbics Gábor 2:0
69 kg: Zámbó Dániel - Hegyi Barnabás 2:0
75 kg: Tóth László - Török Ferenc 2:0
81 kg: Lányi Vitalij - Nagy Péter* 1:1
91 kg: Horváth Gábor - Deél Szabolcs 0:2

A csapatbajnokit így 12:3-ra végződött, ami a győri „Patent Gladiátorok” eddigi legnagyobb sikere a BoxingONE Championship történetében. A B1 hivatalos weboldala a www.boxingone.com címen érhető el.

Címkék: boxingone

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.