Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 16. 11:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győri diszkómustra: van, ahol 5 milliót költöttek a biztonságra

Győri diszkómustra: van, ahol 5 milliót költöttek a biztonságra

A West-Balkánban történt, három fiatal lány halálával végződött januári, tragikus diszkóbaleset óta is folyamatosak az ellenőrzések a hazai szórakozóhelyeken.

Márciusban kormányrendelet született, amely a táncos, zenés rendezvények helyszíneinek biztonságosabbá tételét szabályozza. Ennek értelmében június közepétől csak olyan esetben lehet ilyen eseményt szervezni, ahol rendelkeznek rendezvénytartási engedéllyel, ezt a helyi jegyző állítja ki. Szabadtéri rendezvényeknél akkor kell az engedély, ha a várható létszám az ezer főt meghaladja.

"A legnagyobb költség meg érvágás, ami volt ebben a rendszerben, a tűzjelző készülékek végig, ugye itt hő érzékelős kábelekkel van végig, mert füst van a helyiségben. Fenn az érzékelő, itt az árvíz miatt kellett vezetékekkel behálózni az egészet" - mondta a Nyugathír.hu-nak Szarvas Zoltán.

Az egyik győri szórakozóhely tulajdonosa több mint 5 millió forintot költött arra, hogy korszerűsítse a diszkó biztonsági berendezéseit. Csak a tűzjelzők kiépítése 1,7 millió forintba került, de megvalósult az akadálymentesítés, a bejáratnál és a kijáratnál pedig pánikkapukat szereltek fel. Szarvas Zoltán úgy véli, bár ő az első győri diszkós, aki megfelel az új biztonsági előírásoknak, jobban megfizette a West Balkán-ügy árát, mint azok, akik a tragédiával végződő bulit szervezték.

Szarvas Zoltán tulajdonos, Bahnhof, Győr: "Most hallom, hogy talán a jövő héten lesz valami per, én úgy tudom, hogy az a társaság más néven máshol szervez dolgokat, élik a világukat. Mi meg, a normális szórakozóhelyesek meg elég nagy összeggel megcsináltuk azt, ami már részben akkor is megvolt, amikor ez történt."

"Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt hónapokban 39 egységet ellenőriztek" - tudtuk meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferensétől. 8 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 7 szórakozóhelynél szabálysértési feljelentést tettek. Bezárni egyik diszkót sem kellett.

Farkas Szabolcsné sajtóreferens, Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: "Súlyosabb hiányosság esetében éltek a szabálysértési feljelentéssel, mint például, nem tudták megoldani a menekülésre használt irányfények szünetmentes energiaellátását."

Az önkormányzat arra is figyel, hogy a diszkók környékének közbiztonságán is javítson.

Domanyik Eszter kommunikációs referens, Polgármesteri Hivatal, Győr: "Győrben a szórakozóhelyek belső biztonságának megteremtése mellett a külső biztonságra is nagy hangsúlyt fektetünk. Az önkormányzat minden évben olyan kültéri kamerarendszer finanszírozásával támogatja a rendőrséget, amelyeket a szórakozóhelyek környékén helyeznek fel, így kívülről is szemmel tudják kísérni, hogy mi történik a létesítmények körül."

A kamerák segítségével több vagyon elleni bűncselekmény és garázdaság elkövetőjét is sikerült már a rendőröknek kézre keríteni.

Címkék: disco

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.