Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Szeptember 04. 07:35, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győri ETO FC, DVSC: Közép-Európában a legjobban rajtoló klubok között

Győri ETO FC, DVSC: Közép-Európában a legjobban rajtoló klubok között

Dinamo Zagreb, Dinamo Bucuresti, Sparta Praha. Három csapat, amely utolérheti Közép-Európában az ETO és a DVSC csapatát abban a tekintetben, hogy veretlenül vívja meg az első hét fordulót a nemzeti bajnokságban.

A horvátoknak már csak egyet kell nyerni, a román és a cseh csapatnak még 2-2 mérkőzést, hiszen ezek a bajnokságok később indultak, mint a mienk. A Győri ETO FC menetelése kapcsán arra voltunk kíváncsiak, vajon a szomszédos országok első ligájában vannak-e hasonlóan kiemelkedő teljesítmények? - olvasható a győri klub hivatalos honlapján.

Akik ugyanott tartanak, mint mi:

Szlovákiában is 7 forduló telt el a bajnokságból, itt 12-en küzdenek az elsőségért. A jelenlegi listavezetőnek, a Slovan Bratislavának már 2 veresége és egy döntetlenje van a 4 győzelem mellett. Északi szomszédunk élmezőnye a lehető legszorosabb, a második és az ötödik hely között pontazonosság van. 12-12 pontos gyűjtött eddig a Nitra, a Zilina, a Trnava és a Zlate Moravce is.

Szlovéniában is hét fordulón vannak túl az együttesek a 10 csapatos első ligában, a Maribor még csak 5 pontot vesztett, így ők a listavezetők. A fővárosi Olimpija Ljubljana 14, a Gorica 13 pontos jelenleg.

A svájci szuperliga is 10 gárdával indult neki a 2011-es szezonnak. Eddig 7 fordulón vannak túl a csapatok. Az FC Luzern 4 győzelmet és 3 döntetlent ért el, így 15 ponttal vezetik a bajnokságot. Őket szorosan, mindössze egy ponttal lemaradva követi az FC Thun, ők a 4 győzelem mellé két döntetlent és egy vereséget tudnak felmutatni. A harmadik helyen itt is pontegyenlőséggel áll két csapat, mind a Servette, mind az FC Sion 11-11 pontot szerzett az eddigi összecsapásokon.

Egy mérkőzéssel előbbre - egy mérkőzéssel hátrébb

Ukrajnában 8 lejátszott mérkőzés után két csapat áll az élen azonos pontszámmal: Mind a Dinamo Kijev, mind a Shakhtar Donyeck 6 győzelmet és 2 döntetlent ért el az idei pontvadászatban, így 20-20 pontot számolhatnak össze a tabellára tekintve. Őket mindössze 2 pontos hátránnyal követi a Metalist Kharkiv, míg a negyedik helyen a Tavriya Simferopol áll, ők kissé leszakadva - 14 ponttal állnak.

Ausztriában 6 fordulón vannak túl a csapatok, itt a 12 pontos Salzburg mögött a 11 pontos Admira Wackert és a 10 pontos Austria Wient találjuk, de egy győzelemre a listavezetőtől a negyedik helyen álló Sturm Graz sincs még leszakadva.

Horvátországban a Dinamo Zagreb 6 forduló után 100%-os teljesítménnyel vezeti a tabellát. Jó a sorsolásuk, hiszen ebből 4 alkalommal otthon játszottak. Már jelentős a pontelőnyük, hiszen a Hajduk Split és a Koprovnica 13-13 pontot gyűjtve, 5 ponttal lemaradva követi a fővárosiakat a tabellán.

És akiknek később indult a szezon

A bosnyák bajnokságban induló csapatok jobbára 5 mérkőzést játszottak eddig, de többen is halasztás miatt még csak 4 összecsapáson vannak túl. A tabellát az FK Sarajevo vezeti, 13 pontot gyűjtöttek. Második helyezett a Velez, 2 ponttal lemaradva a listavezetőtől. Az ideiglenes dobogó alsó fokára a Borac Banja Luka állhatott fel, de ők azon csapatok közé tartoznak, akik kevesebb mérkőzést játszottak, így ez alatt 10 pontot szereztek, hasonlóan a Siroki Brijeghez. Utóbbi viszont minden kiírt összecsapását lejátszotta.

A román bajnokság első 3 helyén fővárosi csapat áll: első helyen a Dinamo Bukarest áll, eddig mind az öt összecsapásukat sikerrel vették. A Rapid egy vereséget már szenvedett és így 12 ponttal áll a második helyen. A harmadik bukaresti csapat a Steaua, ők az eddigi mérkőzéseken 10 pontot tudtak összegyűjteni.

A lengyel első osztályban 5 forduló után már nincs veretlen csapat. Ugyanakkor az első 3 helyezett között csak a gólarány tesz különbséget, mindannyian 10-10 pontot gyűjtöttek. A sorrend: Lech Poznan, Slask Wroclaw, Polonia Warszawa. A bajnokág kiegyenlítettségére jellemző, hogy a 4-6 helyek között hasonlóan pontegyenlőség alakult és csak 1 ponttal vannak lemaradva az első helytől.

A cseh pontvadászatban 5 összecsapás alapján a Sparta Praha a listavezető, pontveszteség nélkül. A második helyen a Bohemians 1905 áll, 12 pontot szereztek. Nyakukon lohol a harmadik helyezett Mladá Boleslav, egy ponttal vannak lemaradva a dobogó második fokáról.

A Bolgár A ligában a CSZKA Szófia és a Chemo More Varna is veretlen, utóbbit rosszabb gólkülönbsége szorítja a második helyre. Mindketten 12 pontot szereztek a 4 mérkőzésen. A 3. helyen is hasonló a helyzet: mind a Litex Lovech, mind a Ludogorets Razgrad is szerzett már egy döntetlent győzelmei mellett, így 10-10 ponttal állnak.

A szerb első osztályban még csak 3 mérkőzés került lejátszásra, ezeken eddig az FK Hajduk Kula még nem vesztett pontot és vezeti a tabellát. A második helyen pontegyenlőség alakult ki, a Vojvodina és a Sloboda Sevojno 7-7 ponttal állnak. A Partizan Beograd 6 ponttal 4. helyezett.

Címkék: győri eto fc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.