Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Január 09. 19:58, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Győri fémkereskedők - Tizennégy ember előzetes letartóztatásban

Győri fémkereskedők - Tizennégy ember előzetes letartóztatásban

Az adócsalással gyanúsított fémkereskedők ügyében a tizennégy előzetes letartóztatásba helyezési kérelemből mindet teljesítette szerdán a Győri Járás bíróság nyomozási bírója.

Máté Kinga elmondta: a bíróság határozatával szemben minden gyanúsított fellebbezést jelentett be, így a döntések nem jogerősek.
Közlése szerint az előzetes letartóztatást indokolja valamennyiük esetében az összebeszélés és a nyomozás megnehezítésének veszélye, de fennáll szökésük, elrejtőzésük veszélye is. Az előzetes letartóztatást indokolja a folyamatban lévő eljárás különös tárgyi súlya, határon átnyúló jellege is.
A bíróság a cselekményben a nyomozás adatai szerint vezető, szervező szerepet játszó személyek, illetve azok esetében, akik ellen ugyanilyen vagy hasonló ügyekben folyt már eljárás, fennáll a bűnismétlés veszélye is - tette hozzá.
Az ügy határon átnyúló jellegére utal az is,hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által a témában péntekre meghirdetett sajtótájékoztatón szlovák és cseh rendőri vezetők is részt vesznek majd.
Az MTI tudósítója szerda reggel annál a bírósági épületnél, amelyben az előzetes letartóztatásba helyezésekről döntés született, azt tapasztalta, hogy egy órán keresztül szállították egyesével a gyanúsítottakat a bíróságra. Az épület előtt több ügyvéd és vagy két tucat hozzátartozó várakozott. Utóbbiak között néhányan a zárt rendőrségi járművekbe bekiabálva próbáltak kapcsolatba lépni rokonukkal.
A média munkatársai az épületnek egy "melegedővé" alakított szobájába mehettek csak be. Egy bírósági alkalmazott közlése szerint kizárólag az ügy érintetteit és a védőket engedték arra az emeletre, ahol a meghallgatások folytak.
Keddi számában írt arról a Kisalföld című megyei napilap, hogy több tucat embert "vittek el" az adóhatóság munkatársai abban az egész nap tartó hétfői akcióban, amelyet egy "ismert, főleg fémhulladék-kereskedéssel foglalkozó család" több ingatlanjánál hajtottak végre.
A lap érdeklődésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem cáfolta a hírt, de a cikk szerint csupán annyit közöltek, "nagyon jelentős akciót hajtottak végre", amiről később adnak tájékoztatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.