Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Szeptember 04. 09:09, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Győri keleti elkerülő: 2015-re kész az első ütem

Győri keleti elkerülő: 2015-re kész az első ütem

Mintegy két év alatt kell elkészülnie a Győrt keletről elkerülő 813-as út első ütemének - áll a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározatban.

A határozat a nemzeti fejlesztési miniszter feladatául szabja, hogy gondoskodjon a beruházás legkésőbb 2015 november végi elkészülésről, illetve a következő ütemek építési engedélyének megszerzéséről 2015 december végéig.E tárcavezető feladata, hogy gondoskodjon a 25 millió forintos idei költségek biztosításáról, míg a tízszer ekkora jövő évi forrásigényről a fejlesztési és a nemzetgazdasági minisztérium vezetőjének együtt kell gondoskodniuk a jövő évi büdzsé tervezése során.

A két miniszter feladata a 2015-ös - 3,95 milliárd forintra rúgó - költségek biztosításáról gondoskodni az azévi központi költségvetés tervezése során.A fejlesztési miniszter és a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladatai közé emeli a kormányhatározat azt, hogy - a 2014 és 2020 közötti uniós programozási ciklus operatív programjának elfogadását követően - vizsgálják meg a beruházás európai uniós források terhére való refinanszírozásának lehetőségét "és az európai uniós finanszírozási lehetőségek ismeretében tegyék meg a szükséges intézkedéseket".

Címkék: elkerülő, első ütem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.