Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Május 22. 07:50, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győri egyetemisták építették a legerősebb tésztahídat: 369 kg-ot bírt el

Győri egyetemisták építették a legerősebb tésztahídat: 369 kg-ot bírt el

A "Zazi" névre keresztelt projekt gazdái, Györei Marcell és Czipó Dávid egy 982 grammos hidat építettek, amely 369,1 kilogrammot bírt el. A második helyezett egy nyíregyházi csapat lett

Az idei megmérettetésen egy középiskola és 4 határon túli magyar felsőoktatási intézmény, egy pisai, egy rigai és egy teheráni intézmény diákjai, valamint négy hazai főiskola illetve egyetem vett részt. A "legszebb Lánchíd" kategória győztese az iráni csapat lett, akik a dékán szerint "utcahosszal" előzték meg a többieket, a látványos kivitelezés alapján.
A Közlekedési Múzeum különdíját a marosvásárhelyi campus viheti haza. A zsűri által legszebbnek tartott hidat az budai Egyetem diákjai készítették, és az övék lett a legkülönlegesebb megoldásnak járó innovációs díj is. Ez azonban csekély vigasz ahhoz képest, hogy az egyetem két legjobbja nem tudta megméretni magát a 2010 márciusában megrendezett kanadai világversenyen.

2003 óta már hatszor szerezte meg az első helyet a magyar iskola, idén azonban a győzelemre esélyes hidat közvetlenül a döntő előtt összetörte valaki. A verseny PR vezetőjének nyilatkozata szerint a rendezők hibájából bekövetkezett véletlen baleset történhetett, de nem lehet kizárni a szándékos szabotázs lehetőségét sem.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.