Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2010. November 26. 14:55, péntek | Helyi
Forrás: MRFK Győr

Győri felderítők csípték nyakon őket..., színesfémként akartak túladni a tükörcsapágyakon...

Győri felderítők csípték nyakon őket..., színesfémként akartak túladni a tükörcsapágyakon...

A Győri Rendőrkapitányság felderítői vontak intézkedés alá egy fehér színű Ford Transit gépkocsit Nyúlon. Az autó átvizsgálása során a rakodótérből ömlesztve, zsákokba pakolva kerültek elő Audi Q7, Audi A3, VW Golf Plus és BMW M

A nyúli telephely udvarának és raktárainak átkutatásakor a felderítők további alkatrészeket, szállításra előkészített, közel száz darab VW Golf VI. visszapillantó tükröket, VW Golf VI. tükörburkolatot és több száz darab belső csomagolású fekete ládát azonosítottak be. A telephelyen talált alkatrészek lefoglalásra kerültek. Származásukat illetően kiderült, hogy valamennyi egy mosonszolnoki cég raktárhelyiségéből származik. Telephelyről történő kikerülésüket egy, a gyárban dolgozó helyi lakos szervezte meg, aki kihallgatásakor részleges beismerő vallomást tett.

A mosonszolnoki gyárban fenti alkatrészek hiányát három hónapja észlelték, amely jelentős termékkiesést okozott számukra. Pótlásukról ez idáig gondoskodni nem tudtak, mivel a fenti csapágyak gyártásával a külföldi beszállító már leállt. A megtalált alkatrészek átvételét követően a logisztikai vezető megdöbbenve tapasztalta, hogy azokon színesfémként akartak túladni a tolvajok. A csapágyak ugyanis azonosító számmal és gépjármű logóval ellátott alapelemei a visszapillantó tükrök gyártásának.

A nyomozók egy 33 éves budapesti és egy 40, valamint 35 éves mosonszolnoki lakos ellen indítottak eljárást jelentős értékre elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt. A trió tagjai 2,5 millió forint értékben tulajdonítottak el alkatrészeket a mosonszentmiklósi gyárból. Büntetési tételként egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak a gyanúsítottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 08:13, szombat | Helyi

Pünkösdvasárnap is lesz régiségvásár a Tarcsayn

Ha esik, ha fúj, egy biztos, havonta egyszer megtartják a bolhapiacot a győri Tarcsay utcában. Nem lesz ez másként Pünkösdkor sem.

2024. Május 18. 07:13, szombat | Helyi

Vajon ki lesz hazánk legerősebb tűzoltója?

Ismét TFA Szombathelyen, június 21-én! A megmérettetés emberfeletti küzdelemben dőlhet el.

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.

2024. Május 17. 08:13, péntek | Helyi

Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Május 18-án, szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Dunaszegen a gulyahajtást. A rendezvény idén is élményekkel teli családi kikapcsolódással kecsegtet.